avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... avansarea in clasa functionar public DSP
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

avansarea in clasa functionar public DSP

Daca s-a aprobat cererea de avansare in clasa,de catree directorul autoritatii si serviciul RUNOS refuza sa organizeze concursul prin rea vointa, necerand avizul ANFP (sau alte motive pentru a împiedica pe cea in cauza) pentru organiza concurs de promovare in clasa prin transformarea postului. Ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: cetateanuly , utilizator 12:51, 13 Februarie 2011
Nu se cere aviz ANFP pentru asa ceva si nici dupa finalizarea examenului, existand doar obligatia instiintarii ANFP despre modificarea clasei functiei publice respective. Si nu cred ca RU, subordonat directorului, zice "nu" daca seful a aprobat... daca stiti ca nu mai exista si alte motive obiective (cum ar fi absolvirea facultatii inaintea numirii in functia publica clasa III), sesizati directorul printr-un memoriu...
Si absolvirea facultatii inainte de numirea in functie publica clasa III nu se pune pt avansarea in clasa?
Ce lege stipuleaza clar in limba romana treaba asta?
Din cate stiu articolul respectiv stipuleaza: Functionarii publici incadrati pe functii care necesita studii medii care au absolvit o forma de invatamant superior pot fi incadrati intr-o clasa superioara in urma unui examen. Unde spune legea cand sa fi absolvit? Cum ramane cu egalitatea de sanse ? Singura explicatie care este data se refera la faptul ca cel care a absolvit inainte de a deveni Fp a acceptat postul pentru studii medii. Dar si ce care are doar studii medii a acceptat postul . Oricum in ambele cazuri se sustine un examen . De ce sunt luate in consideratie dor studiile terminate dupa angajare ? Ce lege da dreptul sa nu fie loate in consideratie studiile terminate inainte de angajare? In cele doua ipostaze vorbim despre functionari publici , revenind la paragraful respectiv "Functionari publici care au absolvit" denota clar ca si unul si celalalt sunt FP deci pot participa la examen pentru silplul motiv ca nu exista o locarizare in timp a terminarii studiilor. Parca exista un principiu de drept care spune ca " Daca legea nu interzice inseamna ca permite"
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
cetateanuly, utilizator
Din pacate asta e "parerea" A.N.F.P.-ului, o aveti negru pe alb pe siteul lor:
[ link extern ]

Si atata timp cat ei sunt cei care coordoneaza si verifica pe cei care trebuie sa organizeze promovarea...

Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 22
(1) Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici are următoarele atribuţii:
a) elaborează politicile şi strategiile privind managementul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici;
b) elaborează şi avizează proiecte de acte normative privind funcţia publică şi funcţionarii publici;
c) monitorizează şi controlează modul de aplicare a legislaţiei privind funcţia publică şi funcţionarii publici în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice;
d) elaborează reglementări comune, aplicabile tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice, privind funcţiile publice, precum şi instrucţiuni privind aplicarea unitară a legislaţiei în domeniul funcţiei publice şi al funcţionarilor publici;
l) acordă asistenţă de specialitate şi coordonează metodologic compartimentele de resurse umane din cadrul autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale;

Din cate se vede ANFP este stat in stat poate interpreta legea dupa bunul plac ca si cand sunt orientative aceste legi si nu obligatorii . Daca ar fi corect modul lor de interpretare de ce nu reglementeaza in scris treaba asta sa defineasca clar ca cine a absolvit inainte nu are dreptul de a promova !!!!!!! Perpetueaza aceeasi explicatie cum ca a fost un drept de vointa acceptarea postului care necesita doar pregatire medie. Adica cine accepta isi anuleaza folosirea studiilor . Personal am deschis un proces pe tema asta si pana acum instanta mi-a dat castig de cauza numai ca ANFP tot face recurs cu explicatia ca am acceptat postul fara a argumenta cu textul de lege care im interzice . Au mers pana acolo incat au prezentat in instanta paragraf de lege modificat in favoarea lor pentru a duce in eroare instanta. TRAIM IN ROMANIA UNDE ESTE POSIBIL ORICE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului adyshor adyshor cf ordinului prezidential 1932 din 18.12.2009, eu fiind functionar public incadrat pe o functie cu studii medii, beneficiez de promovare. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa anin 312 anin 312 Buna ziua! Lucrez intr-o primarie ,m-am angajat in urma cu 3 ani , ca persona contactuala calificata. Dupa nici un an am trecut la un alt compartiment din ... (vezi toată discuția)