avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulament intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulament intern

in societatea in care lucrez (s.a.) - directorul general a intocmit Regulamentul Intern si la supus spre aprobare Consiliului de Administratie fara sa consulte sindicatul desi exista un Regulament Intern care spune ca " orice modificare a prezentului regulament se face cu acordul partilor Patronat - Sindicat.( este aprobat in Comisie Paritara Patronat-Sindicat)
ce pot face? e valabila intelegerea partilor sau e mai valabil si corect Regulamentul Intern pe care la aprobat C.A. fara sa fie consultat sindicatul????
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 16:18, 4 Mai 2008
in cazul in carea pus fiecare angajat in parte sa semneze ca a luat la cunostinta, DA
Potrivit art.257 din Codul muncii, regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.
Intocmirea acestui regulament este atributul exclusiv al angajatorului, sindicatul sau reprezentantii salariatilor fiind doar consultanti. Aceasta consultare este, deci, facultativ. Prin urmare, si in lipsa ei regulamentul este valabil.
deci "intelegerea partilor" e nula sa inteleg ???
Spre deosebire de reglementarea anterioară, când regulamentul intern trebuia întocmit împreună cu sindicatele, fiind practic un act comun angajatorului şi sindicatului, în prezent, în conformitate cu dispoziţiile art. 257 din Codul muncii, regulamentul intern este un act juridic al angajatorului, care are numai obligaţia de a se consulta cu sindicatul sau reprezentanţii salariaţilor. Astfel, consultarea salariaţilor, cu ocazia elaborării regulamentului intern de către angajator, este facultativă, lipsa consultării neatrăgând nevalabilitatea regulamentului.
ªi dispoziţiile Contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 folosesc expresia "împreună cu sindicatele, conform legii", sugerând păstrarea soluţiei consultării prevăzute de Codul muncii.
Potrivit art. 259 Codul muncii, regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora, acesta se afişează la sediul angajatorului, iar modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conţinutul regulamentului intern se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conţinutul regulamentului intern.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Regulament intern nelegal? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Societatea in care lucrez are aproximativ 3000 de angajati.De curand ne-a fost adus spre luare la cunostinta un nou regulament intern in care nu este ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Vreau sa stiu daca prevederile din Regulamentul intern trebuiesc negociate cu reprezentantii salariatilor, sau sunt stabilite exclusiv de angajator si ... (vezi toată discuția)
Elaborare roi dia_8 dia_8 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o firma cu 15 angajati, angajatorul are dreptul sa elaboreze unilateral Regulamentul de ordine interioara sau ... (vezi toată discuția)