avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

Buna ziua.Am o prietena care ca si mine este in CIC si m-a rugat sa va adresez o intrebare in numele ei, intrucat nu are posibilitatea sa plateasca o consultatie la avocat.Ea are sotul plecat in strainatate si urmeaza sa plece si ea pentru 6 luni la el cu copilul.Intrebarea ei este daca acest lucru este posibil fara a pierde indemnizatia.Din cate stiu, cand am depus eu actele pentru indemnizatie, am dat o singura declaratie, cum ca daca incep munca anunt primaria.Eu am sfatuit-o sa plece linistita, nu cred ca acest lucru poate duce la pierderea indemnizatiei.Am sfatuit-o bine?Sau daca nu poate imi spuneti unde gaseste legea din care reiese ca pe perioada indemnizatiei nu poate parasi tara.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Tatal copilului nu se intereseaza de copil alinavanesa alinavanesa buna ziua am o fetita de 3 ani de 1 an si 8 luni tatal sau ma parasit in tot acest timp nu sa interesat deloc de fata ia trimis de craciun un colet dar nu vrea ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala o piedica? nccionut nccionut buna ziua, As dori sa stiu si eu dak pt faptul k esti urmarit penal poti pleca sa muncesti in strainatate cu contract facut din romania. Adik in sensul k ... (vezi toată discuția)
Consecinte legale la restituirea debitelor din sume necuvenite anamic anamic O colega aflata in CIC a plecat in strainatate si ma roaga, avand in vedere absenta ei, sa anunt eu serviciile sociale ca nu mai are dreptul sa inacaseze ... (vezi toată discuția)