avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate ataca o respingere a pensionarii pe caz de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate ataca o respingere a pensionarii pe caz de boala?

Buna ziua,

Va prezint urmatorul caz: o persoana a fost pensionata medical dupa descoperirea (si operarea cu succes) a unei tumori majore la cap acum aprox. 18 luni...din cate inteleg astazi trebuia sa fie ultimul control medical + aprobare. Omul s-a dus la neurologul care se ocupase de el pana in prezent, a primit in continuare aviz de genul "inapt de munca" (omul are aprox. 56 de ani si munca lui presupunea folosirea constanta a unui PC, dupa operatie a avut o tentativa de a reveni la munca, dar s-a resimtit dupa doar cateva ore), dar la Oficiul de Pensii i s-a spus ca mai trebuie o noua (si zic ei finala) consultatie la un alt neurolog peste doua zile...

Mie asta mi se pare exact genul de tactica menita sa respinga cazul, deci daca cumva se intampla (eu sper sa nu, dar naiba stie...), ce se poate face ulterior? Se poate face o contraexpertiza la un al treilea medic, etc...?

Multumesc mult pentru orice raspuns!

Alte discuții în legătură

Medicina muncii crocolina3 crocolina3 Buna ziua, In urma unui control medical,am descoperit ca sufar de aritmie cardiaca.Urmez un tratament recomandat de medicul specialist. La consultatia ... (vezi toată discuția)
Concediu medical prelungit sau pensionare? nony162004 nony162004 Buna ziua.Mama mea locuieste la Vaslui. A fost operata de 2 ori intr-un interval de 3 saptamani la cap la Iasi . Ca diagnostic avea Hidrocefalie ... (vezi toată discuția)
Concediere (2) salariat cu fisa de aptitudini declarat inapt permanent sabinna sabinna Alta situatie: Salariat caruia, in urma controlului medical periodic, medicul de medicina muncii i-a intocmit fisa de aptitudini prin care a fost declarat ... (vezi toată discuția)