avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dosar (cerere ?)anrp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dosar (cerere ?)anrp

Buna ziua , mi sa stabilit cuantumul unei despagubiri in echivalent prin hotarare judecatoreasca , dosarul catre anrp il fac eu sau pe baza cererii depuse la primarie , se ocupa dansii de aceasta problema? scuze daca intrebarea e cam purila..
Cel mai recent răspuns: tudoritzolele , utilizator 11:49, 24 Octombrie 2008
Cu placere dnà liniuta

In fapt nu este vorba de intuitie ci de cunoasterea textului legii 247 art VII si a Normelor metodologice de aplicare respective. Veti avea probabil in continuare nevoie .

Gasiti textele respective pe adresa www.anrp.gov.ro la butonul legislatie.dar si alte informatii despre aceasta institutie care se va ocupa in continuare de solutionarea dosarului dvs.

Ar fi deasemenea de interes sa accesati si www.fondulproprietatea.ro in special inscriindu-va pe forum sau intrand pe chat unde puteti pune intrebari iar persoanele ce sunt sau au fost in situatia dvs va vor da lamuriri depre modul cum se misca lucrurile si cum se rezolva.

va mai recomand deasemenea si websitul www.asprop.net

Si va doresc rabdare si noroc

PS : Nu uitati sa solicitati primariei numarul cu care a fost inregistrat la ANRP dosarul trimis de Primarie !!

V
prin atatea alte probleme am sa va pov patania mea cu aceste dosare catre anrp.Depunem notificare,primim validarea prin posta de la primarie...buuun..asteptam sa treaca un timp..mai trecem pe la primarie,ei foarte seriosi ne spun "am trimis dosarul,asteptam si noi raspuns"...si tot asa timp de mai bine de un an,acum ca s-au mai ivit si alte probleme intrebam iar de dosar,acelasi raspuns...ma duc la prefectura si intreb..surpriza...nema trimis dosar...vin iar la primarie...culmea era acolo,atunci mai aveau de adaugat ceva la el ,dupa ce i-au sunat de la prefectura.Acum inca nu stiu sigur daca l-au trimis sau nu.Asta sa nu mai pateasca si altii,cei de la primarii isi bat pur si simplu joc de noi pentru un drept mostenit legal,inca mai fac si bascalie ca la ei e stupul cu miere...
Ce v-a validat Primaria ? Restiuire de imobil, de teren extravilan, intravilan ?

Banuiesc ca e vorba de teren agricol odata ce aratati ca exista ideea trimiterii catre prefectura.

Ping Pongul primarie Prefectura a devenit un joc universal practicat prin aproape toate judetele tarii.

Dvs ati optat pentru despagubiri sau doriti terenul in natura ?

Daca asteptati despagubiri de la un teren agricol nerestituit atunci tabelele cu dosare de despagubire sa trimit de la prefectura catre ANRP. Dar dvs ignorati inca ce decizie a luat prefectul !!!

Sunteti sigura ca ati facut toate demersurile ca sa obtineti restituirea in natura pe vechiul amplasament ?

Oricum ceeace relatati este veridic si situatia este destul de incurcata de cei ce au pus ochii sa-si insuseasca pamantul altora in conditiile cresterii pretului in funciar !
vad ca sunteti patit...este vb despre un teren pe care pe vremuri s-a construit o ferma mare de porci,acum e in proprietatea cuiva,privatizat...deci in natura nu mi-l mai restituie,mi s-a validat cererea ca o sa fiu despagubita in bani...dar cred ca la sfantul asteapta...nu m-a intrebat nimeni cum vreau sa se faca restituirea,numai mi-a venit acasa raspuns ca intrucat nu mai au teren disponibil,o sa fiu desp in bani.Astept dar nu stiu ce astept.Acum ma lupt tot cu primariaX-(
Va sugerez sa accesati situl www.anrp.gov.ro si sa caautati putin prin el . Undeva la sectiunea situatii exista o situatie a terenurilor raportate disponibile in fiecare judet al tarii. Dvs.nu spuneti in ce judet aveti daravera. Dar cautand veti avea poate surpriza sa vedeti ca mai sunt terenuri disponibile in jud cu pricina. Poate in alta Comuna. Nu stiu despre ce suprafata este vorba dar sa stiiti ca daca dosarul dvs solutionat pentru despagubiri in bani ajunge la ANRP aceia verifica si daca in judet exista terenuri libere la restituire ei pot sa reintoarca dosarul la Prefectura respectiva cu indicatia sa se aplice principiul restituirii cu precadere in natura.

In acest sens v-as sugera sa cautati pe acelasi site nr de telefon de la Departamentul Restituiri funciare (lg 18, lg 1/2000,) si sa explicati situatia acolo. Este singurul departament al ANRP unde aveti sansa sa va raspunda cineva la telefon. departamentul este condus de vicepresedintele Th Nicolescu, avocat de profesie. Dar va recomand sa incercati zsa obtineti pe unul din consilierii sai dl Andone care ar putea sa va indrume sau eventrual sa va fixeze o audienta. Acestea stiind ca ANRP are si functia si un Corp de control care poate verifica daca istoriile ce vi se vand de la primarie sunt si reale. Ei pot aplica si amenzi celor ce se joaca cu legea sau incearca s-o ocoleasca interpretand-o dupa interesele lor locale.

Alte discuții în legătură

Despagubiri legea 290/2003 iulia bumbu iulia bumbu Ma numar printre beneficiarii stabilirii drepturilor banesti cf. Legii 290/2003 din localitatea Braila. S-a implinit 1 an de cand am comunicat ANRP- ului ... (vezi toată discuția)
Problema dosar despagubire legea 10/2001 anrp danxkx danxkx Buna ziua, Speta este urmatoarea: - Obiectul dosarului este un teren de 3200 mp aflat in intravilanul unui municipiu, autorul fiind expropriat in 1967 ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)