avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul colectiv de munca

este adevarat ce imi scriu cei de la firma,firma care anul acesta si-a inchis activitatea?
"Dupa cum bine stiti, Contractul Colectiv de Munca la Nivel National 2007-2010 a fost denuntat in decembrie 2010 si astfel nu mai este valabil de la 01.01.2011, iar in 2011 un asemenea contract inca nu a fost adoptat de catre parti, prin urmare nefiind prevazut in Codul Muncii, singur in vigoare in acest moment, un asemenea salar compensatoriu nu ar fi datorat de catre firma, decat daca firma doreste acest lucru."
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 10 Februarie 2011
Da, ar putea. Am vazut argumentele si mi se par pertinente, dar oare pentru a ajunge in situatia de a se invoca vechiul CCMN nu ar trebui o actiune in instanta in constatarea nulitatii actului de denuntare? sau o actiune avand ca obiect obligarea Ministerului Muncii de a ignora acel act de denuntare? nu prea am avut deloc timp sa ma gandesc la aceasta problema- ce parere aveti?
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
aianaa, utilizator
Guvernul a declarat in preza ca a denuntat CCMN, in acest sens a raspuns si Ministerul Muncii print-o adresa postata pe site...daca est easa , nu mai est ein vigoare
Guvernul in calitate de ce a denuntat CCMN? ... cand o sa publice toate informatiile necesare pentru a se clarifica aceasta situatie, atunci vor putea sustine ca nu mai exista CCMN valabil.... pana atunci raman sub semnul intrebarii multe aspecte legate de legalitatea acestui denunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei? Va urez ... (vezi toată discuția)
Controverse legate de valabilitatea ccmn pe anii 2007 - 2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare. Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului ... (vezi toată discuția)
Raspuns ministerul muncii salariu minim utc utc Buna ziua, Am postat la documente utile raspunsul Ministerului Muncii referitor la salariu minim pe economie. Va rog, ce salariu aplic? ... (vezi toată discuția)