avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani imprumutati prietenilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani imprumutati prietenilor

Buna, am si eu o probema am imprumutat niste bani fostului meu prieten si acum nu mai vrea sa mi-i mai dea inapoi. Am mesaje in care spune ca nu mi-i mai da si arhiva de messenger.

Oare este destul sa ma pot duce la politie sau la un avocat cu asta?

Multumesc.
La politie n-ai ce sa faci, nu e infractiune fapta ci doar delict civil. La avocat te poti duce, insa trebuie sa spun ca situatia e complicata. Actele juridice de peste 0, 025 lei se dovedesc numai cu inscris, iar arhiva de mess nu corespunde cerintelor. Poate fi un inceput de dovada scrisa, care se poate completa cu alte probe, ex. martori. Du-te la avocat, e mai bine pt tine, stie el ce poate face ;)
hotisimincinosi a scris:

Buna, am si eu o probema am imprumutat niste bani fostului meu prieten si acum nu mai vrea sa mi-i mai dea inapoi. Am mesaje in care spune ca nu mi-i mai da si arhiva de messenger.

Oare este destul sa ma pot duce la politie sau la un avocat cu asta?

Multumesc.

Eu as incerca.
Cum a spus si Andreea, daca instanta ar considera arhiva respectiva inceput de dovada scrisa ai putea proba in continuare cu martori.
Consulta neaparat un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj georgy27 georgy27 buna seara. am o prietena care a fost plecata din tara pentru o perioada de 2 sapt,perioada in care masina pe care o conducea,proprietate a ... (vezi toată discuția)
Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor alinavor alinavor tatal se lupta cu mama minorului in instanta pentru a primi incredintarea copilului.Ce sanse are sa castige procesul daca am niste convorbiri pe yahoo ... (vezi toată discuția)