avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere

Vreau sa mi se explice si mie care este diferenta intre "admitere in magistratura" si "admitere la Institutul National de Magistratura"
Cel mai recent răspuns: ContSters170895 , utilizator 13:00, 11 Februarie 2011
admiterea in magistratura este ocuparea unei functii de judecator si admiterea la institut este promovarea examenului de pregatire a magistratilor
Admiterea la institut se face de catre absolventii de drept...iar cea in magistratura de persoanele care au o experienta de minim 5 ani in domeniu,nu?
Pentru ambele este necesara absolvirea unor studii juridice. Diferenta consta in timpul pregatitor, care este de 2 ani la INM si mult mai putin la magistratii cu 5 ani vechime- parca 6 luni, dar nu vreau sa dezinformez....consulta mai bine site-ul inm-lex.ro-
La INM te poti inscrie fara sa ai tangenta neaparat cu dreptul, si fara o anumita vechime in specialitate, la magistratura, trebuie sa ai minim 5 ani vechime in specialitate juridica.
cazacuioana a scris:

admiterea in magistratura este ocuparea unei functii de judecator si admiterea la institut este promovarea examenului de pregatire a magistratilor


...de judecator si de procuror.:)
ok...am inteles....
examenul la Inm este mai greu ca la magistratura?eu asa am auzit,si nush cat de adevarat este,,,,,

Alte discuții în legătură

Admitere i.n.m dupa 5 ani experienta in domeniul juridic ca avocat ContSters126583 ContSters126583 Se considera in cazul unui avocat si cei 2 ani ca stagiar + 3 ani definitiv la cei 5 ani necesari pentru admiterea la I.N.M? Sau doar perioada dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Vechime 5 ani in sistem negrila negrila ce faci dupa 5 ani de vechime sa ajungi procuror fara sa faci inm, de ce acte ai nevoie? (vezi toată discuția)
Vechime pentru admiterea in magistratura?!? anneka_zarova anneka_zarova :(un agent de politie care are vechime 5 ani cu aviz de politist judiciarist poate sa sustina examenul pentru admiterea in magistratura sau trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)