avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare-cumparare

am cumparat in 2006 o locuinta plus teren prin contract de vanzare-cumparare ,am achitat pretul in totalitate iar acum in 2011 sunt citat de aceasta peroana care spune ca nu a primit banii ca eram intelesi sa i platesc in timp de cateva luni pretul locuintei chiar daca in act scrie ca a primit integral toti banii .se poate sa mi se anuleze contractul de vanzare-cumparare?va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: positano , utilizator 01:48, 10 Februarie 2011
cum anume ati platit pretul? in numerar in fata notarului public?
Ati fost intr-adevar intelesi sa mai platiti si o alta suma de bani in afara de cea stipulata in contract ca pret?
In situatia in care s-a achitat integral pretul si nu aveti vreun inscris (altul decat contractul de vanzare cumparare) care sa contina vreo obligatie de plata esalonata a pretului in sarcina dumneavoastra, eu nu vad motive de anulare a acestui contract.
Asta in ipoteza in care asta e motivul de anulare invocat de vanzator.
cred ca aveti dovada achitarii pretului( o chitanta liberatorie fie si scrisa de man,olograf de cumparator)
sau verificati daca in contract este inserata clauza prin care insusi contractul perfectat la acea data,face si dovada achitarii integale a pretului.
in caz contrar, va fi o problema in dovedirea achitarii integrale a pretului.
faptul ca pe urma cumparatorul si-a adus"aminte"ca mai trebuie achitate sume de bani...trebuie sa dovedeasca reclamantul acea stare de fapt.
daca in contract cu privire la pret se mentioneaza "pretul acestei vanzari este de ... si a fost achitat integral in numerar inainte de autentificarea prezentului act" sau "in fata nnotarului instrumentator" sau daca vanzatorul declara " vand imobilul situat in .... cu pretul de .... pe care l-am primit" , in eventualitatea unei actiuni in instanta cade in sarcina vanzatorului sa demonstreze ca nu a primit pretul.
am platit toti bani cu o zi inainte de incheierea actului de vanzare cumparare deoarece acesta chiar declara ca a primit pretul integral .nu am fost intelesi sa mai platim alta suma va multumesc pt rasp

Alte discuții în legătură

Ajutor, contract de vanzare cumparare oana_81 oana_81 am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pentru o tranzacție imobiliară între 2 persoane ... Doamna1 Doamna1 Buna ziua. Pentru o tranzacție imobiliară între 2 persoane fizice care este suma maxima de bani ce se poate da in fața notarului? Și dacă suma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare - cumparare fara achitarea sumei belcris141 belcris141 Buna ziua. S-a incheiat un contract de vanz-cump a 1/2 din imobil catre celalalt coproprietar ce locuieste acolo de aprox 30 de ani (rude), intregind astfel ... (vezi toată discuția)