avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Probleme pe un forum (Discutii , injurii aduse la ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Probleme pe un forum (Discutii , injurii aduse la adresa firmei pe un forum din roamania )

Buna Ziua !

Am urmatoarea problema : Pe un forum Romanesc mai exact ([EDITAT]) s-au adus injurii la adresa firmei de resurse umane Romano-Olandeze ,,[EDITAT]'' , precum ca aceasta firma ar recruta persoane de cetatenie romana pentru a lucra in prostitutie in alte tari, lucru care nu este adevarat ! Totul a inceput de la anuntarea unui post disponibil in cadrul firmei de asistenta-manager ,
se cerea o doamna sau domnisoara care sa detina un aspect fizic placut , unele dintre canditate chiar au fost duse la sediul firmei din olanda pentru acomodare si pentru a demonstra ca postul chiar este disponibil si nu este adevarat ce se vorbeste pe Forum , transportul si cazarea au fost suportate de firma . Unele din canditate care nu au avut noroc probabil, au inceput sa aduca injurii asupra firmei pe Forumul [EDITAT] ba chiar si pe [EDITAT].ro lucru care desigur duce la scaderea credibilitatii firmei !

Aceasta firma recruteaza Femei si barbati pentru diferite cereri in Olanda de exemplu in constructii , logistics , au pair , si multe altele .

Doresc sa stiu sub ce mijloace si ce ARTicole mai exact pot obliga administratorii forumului sa inchida aceasta Discutie (Thread) Injurii .. Atac la persoana ? Calomnie ?

Multumesc anticipat pentru timpul acordat citirii acestui subiect si pentru raspuns !
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:59, 12 Februarie 2011
Banuiesc ca va dati seama ca ceea ce cereti d-voastra s-ar putea obtine numai in urma unei hotarari judecatoresti. Norma generala e continuta in art. 998-999 Cod civ. si zice ca orice fapta care produce altuia un prejudiciu obliga pe cel ce a facut-o sa repare prejudiciul cauzat. Insa nu cred ca veti reusi sa castigati un proces. E vorba despre un forum iar libertatea de exprimare e destul de greu de ingradit.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc foarte mult pentru raspuns !

Dar nu este problema mea personala, eu doar sunt curios care sunt articolele exacte care pot ,, incrimina" acest forum :D
Legea nu "incrimineaza" asa ceva, pentru ca tine de libera exprimare. Totusi ar trebui vazut ce prevede regulamentul forumului respectiv. Regulamentul acestui forum, de exemplu, prevede ca discutiile sunt despre problema juridica nu despre persoana, asa ca nu trebuie identificate persoane in mesaje (acesta e si motivul pentru care v-am editat mesajul initial). Oricum, ar trebui incercata o discutie cu administratorii, poate rezolva problema mult mai usor.
Multumesc mult pentru raspuns si pentru atentia acordata !
In practica, unele companii au trimis scrisori de amenintare contra celor care purtau discutii critice pe Internet la adresa afacerii respective. Neriscand un proces (desi aveau dreptate), persoanele si-au schimbat comportamentul, deci compania a obtinut ce vroia. De exemplu dezvoltatorii imobiliari contra celui mai mare Forum de la noi: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare: doar moderatorii mai pot sterge mesaje Admin Admin Incepand de astazi, utilizatorii nu isi mai pot sterge propriile mesaje. Doar moderatorii vor putea sterge mesaje. (vezi toată discuția)
Abuzuri pe un forum aea aea Am probleme pe [EDITAT] un forum guvenat de abuzurile moderatorilor , azi le-am trimis somatie dar nu stiu ce pot face in situatia data : ... (vezi toată discuția)
Limitare editare in timp - 24 de ore Alin Popescu Alin Popescu Incepand de astazi, editarea mesajelor postate in forumul Avocatnet.ro se poate face doar timp de 24 de ore de la momentul postarii mesajului. Atunci cand ... (vezi toată discuția)