avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul salariu femeie de servici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul salariu femeie de servici

as dori o lamurire va rog,
suntem o asociatie formata din vreo 4 blocuri, in total in jur de 7-8 scari.

ceea ce ma intereseaza este cum se face calculul salariului femeii de servici ?

pe cpi a fiecarui apartament de pe o scara? sau pe totalul suprafetelor apartatamentelor din asociatie?/ banuiesc ca nu au toate aceeasi suprafata utila.
#-o
de exemplu la un salariu brut de 6 milioane cum se calculeaza concret

cpi pe apartament la noi pe scara este --18 apartamente x 5,32 la suta si un apartament cu 4,17 la suta

suprafata totala 695 m

multumesc

Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
ContSters122354, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:09, 10 Februarie 2011
Adunati cheltuielile cu salariile tuturor angajatilor din asociatie, impartiti aceasta suma la totalitatea suprafetelor apartamentelor din asociatie. Obtineti cheltuieli salariale / mp.
Inmultiti la fiecare apartament suprafata utila cu aceste cheltuieli / mp si va da cat trebuie sa plateasca fiecare apartament din asociatie pentru salarii - pentru toate salariile.
@elga

deci sa o iau de la capat sa vad daca am inteles- ma refer strict la suprafata ap. meu

adun salariile, administrator si femeie servici apoi il impart la suprafata totala pe asociatie, obtin costul pe mp, si acesta il inmultesc cu 37 mp , suprafata ap. meu
e bine ?

cum pot afla salariile din asociatie? trebuie sa-i cer administratorului procesul verbal in care sunt specificate acestea?

calculul salariului pe cpi se face cu salariul brut,nu?

cum se repartizeaza datele de facturare din factura de energie si cea de apa?
Ati inteles bine in legatura cu repartizarea salariilor, numai ca acest principiu trebuie respectat in asociatia dv.
In unele asociatii salariul femeii de serviciu este impartit pe numar de persoane, ceea ce este gresit.

Se ia in calcul cheltuielile asociatiei cu salarizarea persoanelor, cat i se da in mana + cat se plateste la stat taxe si impozite cu acel salariu.

Salariile le puteti vedea in statul de plata al asociatiei.

Energia electrica se repartizeaza in conformitate cu numarul de persoane care locuiesc efectiv in imobil in luna pentru care se face calculul.

Apa se repartizeaza in conformitate cu consumul fiecaruia inmultit cu pretul din factura, iar pentru diferentele fata de factura, acestea se repartizeaza dupa algoritmul stabilit in asociatie (pe numar de persoane, pe consum, pe cota parte indiviza sau pe o combinatie dintre acestea criterii).
Daca apa nu este contorizata se repartizeaza la fel ca si energia electrica, pe numar de persoane prezente efectiv in luna respectiva.

elga50, moderator
eu nu inteleg cum e cu canalizarea si apa meteo cum se impart pe cpi sau persoana
multumesc
Doamna Enache, nu va mai complicati cu acest canal. In factura fururnizorului de apa potabila gasiti informatii cu privire la cantitatea de apa rece, cu privire la cantitatea canalului, rezultand o suma totala.
In practica asociatiei noastre nu folosim calcule si rubrici separate pentru apa potabila si canal. Acest lucru ne scuteste de multe calcule, complicatii, rubrici separate. Deci suma rezultata daca o impartiti la cantitatea de apa potabila facturata (metri cubi), rezulta in mod sigur costul/mc al apei potabile + canal.
Pretul corect se poate verifica tot din factura, numai ca atentie, cel putin la noi (Iasi), pretul afisat nu are inclus TVA-ul.
Sa luam niste exemple:
- pret apa potabila = 2,77 lei/mc;
- pret canalizare = 1,59 lei/mc;
...............................................................................................................
Total = 4,36 lei/mc + ( 24% TVA) = 5,4064 lei/mc.
...............................................................................................................

Daca folosesc metoda deductiei din valoarea facturata avem:

Tarif Valoare TVA(24%)
- Cantitatea de apa facturata = 3950,00 mc = 2,77 10.941,50 2.625,97
- cantitatea de canal facturat = 3950,00 mc = 1.59 6.280,50 1.507,33
Total: 17.222,00 4.133,30
Total general: 21.355,30 lei

Acum procedam la o impartire a sumei totale la cantitatea de apa potabila;
21.355.30 / 3.950 = 5,4064... lei/mc. Deci se verifica!
Repartizarea costurilor cu apa potabila se face asa cum preciza mai sus d-na @elga50 si cred ca nu sunt intrebari.

Cu articolul Canalizare apa meteorica - daca mai aveti in factura - la noi acest articol a disparut pentru proprietari, insa a ramas in vigoare pentru agentii economici arondati asociatiei, se repartizeaza pe suprafata (mp) de acoperis declarata de asociatie/ag. economic.
Daca la dvs. se mentine acest articol, repartizarea se face pe cota-parte indiviza de proprietate. Daca aveti agenti economici, valoarea se repartizeaza numai acestora.
Obs.
1. Am editat pentru ca am observat ca asa-zisul tabel pe care am incercat sa-l construiesc nu respecta alinierea si nu prea se intelege bine ce vreau sa spun, oricm, in tabel, ordinea este: tarif(lei/mc), valoare (lei), TVA 24% (lei);
2. La Iasi, observati cantitatea canalului este egala cu cantitatea de apa potabila.
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)
Apa pluviala eugarizn eugarizn Buna ziua Imi poate spune si mie cineva care este pretul apei pluviale si la ce cheltuieli o putem incadra ? ma refer la Bucuresti , am ... (vezi toată discuția)