avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inceperea urmaririi penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inceperea urmaririi penale

am primit o citatie de la procuror,asta inseamna ca sunt sub urmarire penala?
Pai ce scrie pe citatie? In ce calitate sunteti invitat la organul de cercetare penala? Poate aveti calitatea de faptuitor. Doar daca s-a inceput up aveti calitate de invinuit iar daca s-a pus in miscare actiunea penala, de inculpat.
Depinde ce scrie pe citație. Ce calitate vi s-a atribuit? Martor, parte vătămată sau învinuit?
Codul de procedură penală stabileste in art 176 al. 1 litera b) ca citatia trebuie sa cuprinda calitatea persoanei in care este chemata in fata organului de urmarire penala.
Daca vi s-a atribuit calitatea de invinuit inseamna ca fata de dvs se efectueaza urmarirea penala deja (art 229 Cod de procedura penala) sau cu cuvintele dvs ...sunteti sub urmarire penala. :sorry:
Da scrie "invinuit".Dupa aceasta urmeaza un proces?
Si ce anume se intampla in acest caz,va rog sa-mi raspunde-ti ce se poate intampla?
In primul rand, daca aveti deja aceasta calitate, obligatoriu avocat. Nu e de gluma cu dosarele penale!
Apoi, daca aveti calitate de invinuit inseamna ca s-a dispus inceperea up. In continuare se fac cercetari. Procesul ..urmeaza doar daca procurorul de caz considera ca se poate pune in miscare actiunea penala. Daca da, vi se prezinta materialul de up si vi se intocmeste un rechizitoriu prin care sunteti trimis in judecata.
Apopi, va judecati.
Dar..conteaza f. mult ce probe sunt in dos., despre ce infractiune este vorba, si mai ales,..nu va jucati singur cu asa ceva! Apelati neparat la un avocat!

Alte discuții în legătură

Art 198 c.pr.pen art.176 alin.1 lit.e c.pr.pen karmyrafy karmyrafy as dori sa stiu si eu ce prevad aceste articole deoarece am primit aceasta citatie dupa 3 luni de la terminarea procesului si dupa ce s a dat sentinta.citatie ... (vezi toată discuția)
Martor -> invinuit xuser xuser Pe scurt, politia (din greseala sau cu rea vointa) aduce intr-un dosar penal (care are deja UP) un complice pe post de \"martor\". As dori sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)