avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea unui recidivist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea unui recidivist

buna ziua .am si eu o intrebare .am fost condamnat in 1990 la o pedeapsa de 9 ani cu executare di care am executat 4 ani si 6 luni iar in anul 2000am mai avut o condamnare cu executare de 1an si 6 luni din care m-am liberat in ianuarie 2002,intrebarea mea este daca pot beneficia de reabilitare si cum ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:26, 12 Februarie 2011
Trebuie sa faceti cerere de reabilitare care se introduce la instanta de executare. Va trebuiesc inscrisuri, martori care sa ateste reintegrarea dvs in societate
Nu cred ca intruniti conditiile privitoare la termenul de reabilitare.
Mai aveti de asteptat in acest caz.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu cred ca intruniti conditiile privitoare la termenul de reabilitare.
Mai aveti de asteptat in acest caz.

De ce ?

Comunicati-ne datele incarcerarii si liberarii din executarea fiecari pedepse precum si data cand ati comis cea de a doua fapta.
Reabilitarea este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicilieaza cel condamnat sau a celei in a carei raza teritoriala s-a judecat respectiva cauza , in fond.
Platiti cheltuielile judiciare.Cu un martor veti face dovada unei bune conduite in societate.

Reabilitarea inlatura interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare, iar cazierul va fi unul fara mentiuni.

(dupa datele mentionate nu stim cert daca s-a implinit termenul de reabilitare)
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Faceti o cerere de reabilitare la instanta care v-a condamnat in fond, facand totodata si dovada reintegrarii in societate (inscrisuri, martori)...

Alte discuții în legătură

Condamnat la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni cu executare - cand pot depune cererea de reabilitare judecatoreasca? mogam59 mogam59 arestat pe 19.06.2016 , liberat conditionat 02.10.2018 , condamanat la 4,6 ani. cam cnd as putea depunse cerere de reabilitare judecatoreasca (vezi toată discuția)
Reabilitarea unei pedepse de 1 an si 4 luni cu executare sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As dori sa stiu cand se poate cere reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse cu executare de 1 an si 4 luni? Mentionez faptul ca persoana a ... (vezi toată discuția)
Calcul reabilitare rianovich rianovich Buna ziua, In arest preventiv, am executat 13 luni... Am fost condamnat definitiv in Aprilie 2014 la 3 ani cu executare. Am executat restul pana la 2/3 si ... (vezi toată discuția)