avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea unei pedepse de 1 an si 4 luni cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea unei pedepse de 1 an si 4 luni cu executare

Buna ziua. As dori sa stiu cand se poate cere reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse cu executare de 1 an si 4 luni? Mentionez faptul ca persoana a fost eliberata conditionat in data de 31 decembrie 2013. Condamnarea s-a facut in baza art. 184 al 2 si al 4 cu aplicarea art 40 al 1 pt infractiunea de vatamare corporala din culpa (accident auto).
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:02, 26 Aprilie 2015
Cand se implineste termenul de supraveghere?
Termenul de supraveghere se refera la executarea completa a pedepsei de 1 an si 4 luni?
Multumesc
Da, reabilitarea va interveni in 3 ani de la data implinirii termenului de supraveghere al liberarii conditionate, care in cazul dvs. este totuna cu data implinirii duratei pedepsei (a nu se confunda cu data hotararii prin care s-a dispus liberarea conditionata).
Va multumesc
Art. 165 n. c.pen.
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Art. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.

Calculati 1 an si 4 luni de la data incarcerarii , adaugati apoi 3 ani si astfel veti afla data la care va interveni reabilitarea de drept a pedepsei aplicate, reabilitare care va interveni cu conditia ca in termenul de 3 ani sa nu savarsiti o noua infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o pedeapsa cu executare- cand ma pot reabilita? adriano_gl adriano_gl Am fost eliberat conditionat anul trecut pe 19 august; am executat 1an 2 luni si 28 de zile din condamnarea de 1 an si 10 luni pentru conducere fara permis... ... (vezi toată discuția)
Calcul reabilitare rianovich rianovich Buna ziua, In arest preventiv, am executat 13 luni... Am fost condamnat definitiv in Aprilie 2014 la 3 ani cu executare. Am executat restul pana la 2/3 si ... (vezi toată discuția)
Cand imi expira cazierul judiciar??? tanase_78 tanase_78 Fratele meu a fost condamnat la 3 ani si 6 luni in cu executare.A facut pedeapsa acum este liber din 2014.Cand o sa aiba cazierul curat...Dupa cati ani??? (vezi toată discuția)