avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat la o pedeapsa cu executare- cand ma pot ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat la o pedeapsa cu executare- cand ma pot reabilita?

Am fost eliberat conditionat anul trecut pe 19 august; am executat 1an 2 luni si 28 de zile din condamnarea de 1 an si 10 luni pentru conducere fara permis... As dori sa stiu cand pot face reabilitarea
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:11, 9 Septembrie 2015
Nu ne ajuta cu nimic data liberarii conditionate, pentru ca nu in raport de aceasta data se calculeaza termenul.
Termenul de 3 ani prev de art.165 n.c.pen.se calculeaza de la data la care a luat sfarsit executarea pedespsei principale, adica data la care ati fi iesit din penitenciar daca ati fi executat zi la zi pedeapsa aplicata.
Prin urmare calculati 1 an si 10 luni de la data incarcerarii si apoi adaugati 3 ani si astfel veti afla data la care va interveni reabilitarea de drept, bineinteles cu conditia ca in acest interval sa nu savarsiti o alta infractiune.

Art. 165
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Art. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
....................................................
Art. 528: Reabilitarea de drept
(1)La implinirea termenului de 3 ani prevazut la art. 165 din Codul penal, daca persoana condamnata nu a mai savarsit o alta infractiune, autoritatea care tine evidenta cazierului judiciar va sterge din oficiu mentiunile privind pedeapsa aplicata condamnatului.
............................................
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare- reabilitare /calcul termen androneoana androneoana pentru o persoana condamnata la 2 ani cu executare ( a executat in perioada 13.05.2012 - 30.07.2013) , conform cpp se reabiliteaza de drept in data de ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen rzvrzv rzvrzv Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea unei pedepse de 1 an si 4 luni cu executare sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As dori sa stiu cand se poate cere reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse cu executare de 1 an si 4 luni? Mentionez faptul ca persoana a ... (vezi toată discuția)