avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA LA MASINA IN LEASING
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA LA MASINA IN LEASING


Buna seara,

Va rog daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce ar tb. sa fac in conditiile in care am achizitionat un autoturism in leasing si doresc sa inchei un RCA. Problema este ca unele soc. spun ca ar tb. sa inchei un RCA pentru persoane juridice( ceea ce costa mai mult decat dublu fata de pers. fiz.), insa sunt si soc. asiguratoare care accepta utilizatorul sa incheie polita RCA ca si persoana fizica. Doresc sa-mi raspunda cineva abilitat daca exista vreo lege din care sa reiasa ca utilizatorul poate incheia un RCA ca si persoana fizica la autoturismul in leasing.
Multumesc mult!
:((
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:42, 10 Februarie 2011
RCA ca si Casco se incheie automat cu cateva zile inainte de expirarea celui vechi de catre firma de leasing si nu trebuie sa platiti ceva in plus pentru el.
Firmele de leasing au contracte cu diverse firme de asigurari cu cotatii cit mai mici pentru a iesi in final rate cat mai mici sa determine clientul sa semneze contractul.


Sa inteleg ca nu v-ati mai platit ratele si vreti sa va faceti unul pe cont propriu?
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
w_v_w_v, utilizator
Nu ! Conform contractului de leasing RCA-ul cade in sarcina utilizatorului. Nu se face automat de firma de leasing. Ramane la latitudinea utilizatorului alegerea soc. asig.
Persoanele fizice si juridice care au in proprietate autovehicule au obligatia sa se asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule.
Puteti incheia asigurarea in calitate de utilizator dar certificatul de inmatriculare arata faptul ca proprietarul este persoana juridica.
Sunt societati care aplica tariful de pers fizica daca utilizatorul este soc de leasing
Ma mira ce spuneti dv.Sa nu-mi spuneti ca va lasa sa alegeti dv si firma de casco ca asta numai cred.

Ordinul nr. 11/2007 - Aplicarea Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila


Contractul de asigurare
Art. 15. — (1) Se considera ca un vehicul este asigurat daca proprietarul sau utilizatorul acestuia are incheiat un contract de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, cu valabilitate in limitele teritoriale prevazute la art. 11 pct. 7 din Legea nr. 136/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale celorlalte state semnatare ale Acordului multilateral, denumit in continuare asigurarea obligatorie de raspundere civila auto sau asigurarea obligatorie RCA
.

cititi aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract leasing -pers,fizica, dar statut de pers juridica????????? foxi foxi Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta destul de spinoasa:am un autoturism kia c`eed achizitionat in regim de leasing acum 2 ani ... (vezi toată discuția)
Casco tantelu tantelu Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco. Am in ... (vezi toată discuția)
Pot fi emise 2 rca pentru acelesi autoturism? MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna ziua .Am semnat un contract de novatie in anul 2009 prin care am preluat ratele la un autoturism si am devenit utilizator cesionar.In luna decembrie 2009 ... (vezi toată discuția)