avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 15/2003

imi puteti spune (cu certitudine) daca se cumpara de la primarie terenul dat pt tineri sa-si construiasca o locuinta???
devii automat proprietar pe teren odata cu receptia casei??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:19, 20 Februarie 2011
Terenul se acorda in folosinta gratuita, nu proprietate, pe durata existentei constructiei.
ADELA STROE a scris:

imi puteti spune (cu certitudine) daca se cumpara de la primarie terenul dat pt tineri sa-si construiasca o locuinta???
devii automat proprietar pe teren odata cu receptia casei??



Atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala, in limita suprafetelor disponibile, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care este situat terenul.

Dupa finalizarea construirii locuintei, consiliul local poate hotari, la solicitarea proprietarului locuintei, vanzarea directa catre acesta a terenului respectiv. Pretul de vanzare se stabileste prin expertiza tehnica, intocmita de un expert evaluator autorizat si aprobata de consiliul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi legale pentru tineri casatoriti remusflorentin remusflorentin Doresc sa aflu mai multe detalii despre Drepturile tinerilor casatoriti, privind ajutorul care il poate oferi statul roman (vezi toată discuția)
Ce conditii trbuiesc indeplinite pentru a primi un teren din partea primariei pt. constuirea unei locuinte? Alin89iosif Alin89iosif Eu si iubita mea am dori sa ne construim o casa. Neavand sprijin material sau economic din partea nimanui am decis sa cautam pe internet ce drepturi ni se ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa construita pe teren dobindit prin legea 15/2003 radupaul radupaul Buna ziua am gasit o casa de vinzare, construita pe un teren dobindit prin legea 15/2003 Pot cumpara aceasta casa? care va fi statutul terenului dupa o ... (vezi toată discuția)