avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concurenta neloiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concurenta neloiala

Buna ziua, lucrez in domeniul vanzarilor de produse industriale,piese de schimb,etc. de vreo 10 ani, am avut un grup destul de numeros de clienti pana acum vreo 4-5 ani in urma. Si de ce nu mai am ?? O firma concurenta din judetul vecin vine in localitatea unde imi desfasor eu activitatea, mi-au luat aproape toti clientii ( lucru confirmat si de firma concurenta) , practica preturi mult mai mici decat pot avea eu, ei avand un rulaj de marfa mai mare isi permit sa-si vanda marfa cu un adaos mai mic. Practic...ei vin de 2 ori pe saptamana si isi cauta clientii in zona unde lucrez eu, judetul lor fiind net superior ca dezvoltare. Exista vreo posibilitate sa-i acuz de ceva? abuz de pozitie, concurenta neloiala.
Cel mai recent răspuns: Lucian Bujor , Mediator 16:40, 2 Martie 2011
Intr-adevar, dk politica firmei respective si rulajul marfurilor acestora le permite sa comercializeze la un pret mai bun asta e.
Se pare ca segmentul dvs de piata il ve-ti pierde in cazul economiei de piata actuale.Firma respectiva datorita achizitionarii de la producator a produselor in cantitati mari, beneficiaza de reduceri de pret
Se pare ca marketingul dvs la-ti lasat deoparte bazindu-va pe clientii fideli, Puteati sa dezvoltati dvs cresterea volumului de vanzari chiar in zona lor de activitate, mai ales ca am inteles ca a-ti fost un "pionier" in domeniu.
Ce puteti face e sa -i reclamati la diferite organe de control pt verificarea autorizatiilor si dk nu au sediu stabil sau punct de lucru in zona dvs, trebuie sa detina autorizatie de ":((,vanzator ambulant"
dar asta e ca si cu "capra vecinului'
incercati un marketing mai bun.
o zii bn
Nu am nimic impotriva preturilor lor mici, au rulaj enorm, e firma nationala cu puncte de lucru in toate zonele geografice ale tarii. Am mai discutat la o societate din Cluj care este si ea afectata de aceasta metoda, adica le-au luat clientii de sub nas, dar noi astia " mici " ce facem ??? Eu vreau sa stiu daca e corect ceea ce fac ei, in sensul ca imi fura clientii. Eu ca microintreprindere trebuie sa-mi desfasor si eu activitatea, nu ?
Asa este sunt total de acord cu dvs, dar tebuie umblat la politica de fidelizare a clientiilor
Si eu detin o microinteprindere si sunt afectat de acesti colosi, dar in domeniul meu de activitate ce consta in prestari de servicii si comercializare de repere , reusesc chiar sa le "fur" clientii practicand un marketing aferent prin discounturi , plata la termen de 30 zile, si multe facilitati de ordin financiar sau tehnic, acordand si asistenta gratuita la anumite servicii
Astia "mici" trebuie sa faca o alianta o coalitie financiara apeland la comenzi mari precticate in comun pentru a obtine discounturi de la producatori.
E greu alttfel fiindca temeiul legal nu interzice concurenta, iar economia de piata chiar o incurajeaza
Concurenta neloiala se refera la altceva , si are un suport legal
Multa bafta si noroc in afaceri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala și distrugătoare antoaneta12 antoaneta12 Buna seara, cum procedezi când un grup de firme folosesc preț foarte mic la un produs numai pentru a fura clienți de la alta firma cu scopul de o falimenta ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala oarfa oarfa Se considera [b]concurenta neloiala[/b], fata de alti comercianti, atunci cand eu ofer servicii gratuite folosindu-ma de reclame sau alte surse pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Avem un SRL si lucram conform legii cu facturi, case de marcat, oameni angajati, contabil,TVA, taxe, impozite,etc. Vand marfa in piata si incerc ... (vezi toată discuția)