avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbarea Consiliului Director si al Reprezentantului ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbarea Consiliului Director si al Reprezentantului Legal - ONG

Intr-un ONG ce isi schimba conducerea in fiecare an, ce articol este necesar in statut sau ce proceduri se pot introduce pentru a nu fi necesare cazierele fiscale personale ale noilor numiti in functie?
Am inteles ca se poate face o decizie de catre reprezentantul legal curent pentru a numi urmatorul reprezentant legal, decizie care sa fie legalizata de un notar/avocat si introdus in statut printr-un act aditional.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: georgestefanuca , utilizator 15:22, 11 Februarie 2011
Nu se cere cazierul fiscal decat pentru membrii fondatori(la infiintare sau la cooptare), nu si pentru membrii Consiliului Director sau Reprezentatului Legal.
In statutul ONG-ului dv. scrie cu siguranta cum se aleg membrii Consiliului Director.Modificarea membrilor Consiliului Director nu trebuie sa fie facuta prin act aditional.De regula, Adunarea Generala numeste si revoca membrii Consiliului Director.
La fel, numirea unui nou reprezentant legal nu trebuie sa fie introdusa in statut.
Ati fost informat gresit. Anexarea cazierului fiscal este o obligatie care nu poate fi "ocolita" prin decizia reprezentantului asociatiei.
Judecatorul nu va admite cererea pana nu se depune cazierul fiscal.
In acest caz care este procedura cea mai simpla prin care se poate face anual modificarea Consiliului Director, inclusiv a Reprezentantului Legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare functie fundamentala in ong Valgero Valgero Buna ziua, De 2 ani de zile incerc cu 2 prieteni sa deschidem un ONG. Problema noastra este ca 2 dintre noi avem cazier fiscal (firme deschise inainte de ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal pt.infiintare asociatie Keyla Keyla Buna ziua. Eu si inca 5 pers.dorim infiintarea unui ONG. Suntem in faza de obtinere a cazierelor fiscale.Azi a venit unul dintre cei 5 cu actul,iar in el ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)