avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... atragerea raspunderii patrimoniale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

atragerea raspunderii patrimoniale

Buna ziua .am si eu o problema cu o societate unde am lucrat in urma cu mai bine de 10 ani . Dupa 5 ani de la plecarea mea din aceea societate , unde am lucrat ca inginer , aceasta a intrat in proces de reorganizare judiciara . Din pacate cei care au administrat nu au reusit sau nu au vrut sa mai sa salveze aceasta societate . S-au acumulat datorii catre stat , patrimoniul a fost transferat catre alte societati din cadrul unui holding si s-a ajuns la procedura de declansare a falimentului . Mentionez ca nu am avut calitate de actionar iar acum sunt chemat in instanta pentru atragerea raspunderii patrimoniale . Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva avand doar calitatea de salariat si ce ar trebui sa fac . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 12:08, 16 Februarie 2011

Mentionez ca nu am avut calitate de actionar iar acum sunt chemat in instanta pentru atragerea raspunderii patrimoniale . Va rog sa imi spuneti daca este posibil asa ceva avand doar calitatea de salariat si ce ar trebui sa fac . Va multumesc anticipat .

Da este posibil ...
Citatia ar fi trebuit sa fie insotita de o copie a actiunii...
Pana nu cunosteti motivele pentru care reclamantul solicita atragerea raspunderii patrimoniale personale nu va puteti apara
Art.138 (1) din leagea insolventei spune ca: "....judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului...."
Trebuie sa va faceti aparari prin Intampinare daca considerati nu sunt intrunite conditiile atregerii raspunderii personale.
Ar trebui sa fi facut ceva foarte grav in urma cu 5 ani ca un salariat sa fie responsabil pentru falimentul unei societati.
Cel mai bine este sa aveti un avocat si sa solicitati la arhiva tribunalului dosarul pentru a vedea care sunt explicatiile lichidatorului cu privire la atragerea raspunderii patrimoniale, sa va construiti o aparare cat mai buna.
adelaida_07 a scris:

Ar trebui sa fi facut ceva foarte grav in urma cu 5 ani ca un salariat sa fie responsabil pentru falimentul unei societati.


Pe lângă fapta "gravă" săvârșită de dvs. în calitatea pe care o aveați în societate, trebuie dovedit și faptul că acțiunile sau inacțiunile dvs. au condus la insolvența societății. Totodată fapta dvs. trebuie încadrată într-una din faptele prevăzute la art. 138 alin. (1) din Legea insolvenței, ceea ce mi se pare destul de greu având în vedere că societatea și-a continuat activitatea încă 5 ani după plecarea dvs.
atragerea raspunderii este posibila daca ati fost administrator.

Alte discuții în legătură

Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)
Societate radiata din registrul comertului aleodor27 aleodor27 Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera ... (vezi toată discuția)
Afp da in judecata administratorul dupa pronuntarea definitiva a falimentului societatii CRISAR CRISAR Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti asupra legitimitatii actului de a aduce in fata instantei a unui administrator si asociat unic al unei s.r.l. dupa ce ... (vezi toată discuția)