Am o firma care printre alte activitati are in obiectul de activitate -vanzare cumparare autovehicule noi si vechi. Prin facturare am cumparat de la o persoana juridica un autovehicul ( autoturism) pentru activitate de comert L/am inregistrat in contabilitate ca marfa (stoc). Conform Normelor de aplicare a codului fiscal ct 106 nu am obligatia la impozitare auto, dar cei de la primarie nu sunt de acord
Doresc un sprijin si un raspuns profesional
Trebuie sa/l declar sau nu la impozitare un autovehicol cumparat si inregistrat in stoc? multumesc
Inregistrarea pe stoc a unui automobil se face atunci cand automobilul este marfa - in sensul ca l-ati cumparat pentru a-l revinde.
In aceasta situatie nu aveti obligatia de declara auto la Primarie.
Daca primaria emite o decizie pe care o considerati ilegala contestati-o.
Conform normelor de aplicare ale codului fiscal:
ART. 261 Reguli generale
(5) Până la prima înmatriculare/înregistrare în România, în înțelesul prezentului titlu, mijlocul de transport este considerat marfă. După prima înmatriculare/înregistrare, mijlocul de transport, în înțelesul prezentului titlu, nu mai poate fi considerat marfă și pentru acesta se datorează impozit pe mijloacele de transport.
Norme metodologice:
Art.264
(7) Mijloacele de transport noi, care nu au fost înmatriculate niciodată, înregistrate ca marfă în contabilitatea producătorilor sau dealerilor nu intră sub incidenţa prevederilor alin. (5) şi (6).
Exista vreo prevedere care se refera si la autovehicule deja inmatriculate?