avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

va rog sa ma ajutati cu un sfat:
- am 2 angajati cu jumatate de norma ca vanzatori. contractul de munca este incheiat pe 6 luni incepand cu 1 dec 2010. cum as putea desface contractul de munca unui lucrator, inainte de data limita din contract, fara a avea probleme? mentionez ca angajatii sunt pensionari de stat (unul la limita de varsta iar celalalt pe caz de boala).
motivele sunt mai multe (incasari foarte mici, angajatul nu corespunde postului pe care-l ocupa din punct de vedere al comportamentului.....). va multumesc anticipat pentru indrumari!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:18, 12 Februarie 2011
Se poate desfiinta unul din posturi ... in acest caz, din doi salariati va ramane unul singur.
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.

Buna ziua !
Puteti desfiinta unul din posturi prin concediere art. 65 Codul Muncii ( sau acordul partilor , dupa caz - art. 55 lit b Codul muncii ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedieri snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! incepand cu 1 ianuarie am fost anuntata ca urmeaza sa disponibilizam cativa oameni pe motive economice. Astfel, vom fi nevoiti sa desfiintam ... (vezi toată discuția)
Revenire cu probleme din ccc Andu_Cata Andu_Cata Buna ziua, Sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea caopilului in varsta de pana la 2 ani. Pe postul meu a fost initial angajata o persoana pe ... (vezi toată discuția)
Cic+somaj despi despi Buna ziua, Avem o salariata care trebuia sa vina la lucru in data de 5 dec.2010, dar postul respectiv s-a desfiintat intre timp datorita ... (vezi toată discuția)