Personalul didactic de predare beneficiaza de o prima de instalare, o singura data, la angajarea in invatamant prin concurs in primii 5 ani de la absolvirea studiilor. Cuantumul acestei prime se stabileste potrivit legii.
In ceea ce priveste cuantumul primei de instalare, acesta este de un salariu de baza corespunzator functiei, gradului sau treptei profesionale in care urmeaza a fi incadrat, in conformitate cu prevederile OMEN nr. 3381/10.03.1998, coroborat cu art. 23 din Hotararea Guvernului nr. 281/1993.
Prima de instalare se acorda din fondul de salarii.
Imi puteti spune daca prima de instalare se acorda si suplinitorilor. Eu momentan ocup un post vacant. Imi voi sustine si examenul de titularizare in 2009, insa am gasit acest post vacant si deja am inceput sa predau. Asadar, eu am dreptl sa beneficiez de acesta prima? Va multumesc si astept raspunsul dvs..
lucrez in invatamant de 2 ani , m-am titularizat in vara. in septembrie am predat cerere pt salariu de instalare. de atunci n-am mai auzit de vreun demers in acest sens.
intrebarile mele:
- la cat timp dupa predarea cererii se primeste acest salariu(exista vreo reglementare in acest sens)?
- angajatorul este obligat sa plateasca acest salariu daca a fost preadata cererea?
-daca din vreun motiv "se uita" de plata acestui salariu- ce se intampla?