avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Prima de instalare in invatamant
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Prima de instalare in invatamant

Din ce fonduri se acorda prima de instalare in invatamant?
Fondul de salarii sau fonduri extrabugetare?
Cel mai recent răspuns: irina_gentimir , utilizator 14:37, 7 Noiembrie 2008
Personalul didactic de predare beneficiaza de o prima de instalare, o singura data, la angajarea in invatamant prin concurs in primii 5 ani de la absolvirea studiilor. Cuantumul acestei prime se stabileste potrivit legii.
In ceea ce priveste cuantumul primei de instalare, acesta este de un salariu de baza corespunzator functiei, gradului sau treptei profesionale in care urmeaza a fi incadrat, in conformitate cu prevederile OMEN nr. 3381/10.03.1998, coroborat cu art. 23 din Hotararea Guvernului nr. 281/1993.
Prima de instalare se acorda din fondul de salarii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intrebarea mea era cu totul alta:
dince fonduri se platesc aceste drepturi??????
Stiam conditiile de acordare.
Daca ati fi citit mai bine raspunsul meu ati fi vazut ca am scris ... ultimul rand :)
Imi puteti spune daca prima de instalare se acorda si suplinitorilor. Eu momentan ocup un post vacant. Imi voi sustine si examenul de titularizare in 2009, insa am gasit acest post vacant si deja am inceput sa predau. Asadar, eu am dreptl sa beneficiez de acesta prima? Va multumesc si astept raspunsul dvs..
buna ziua!

lucrez in invatamant de 2 ani , m-am titularizat in vara. in septembrie am predat cerere pt salariu de instalare. de atunci n-am mai auzit de vreun demers in acest sens.
intrebarile mele:
- la cat timp dupa predarea cererii se primeste acest salariu(exista vreo reglementare in acest sens)?
- angajatorul este obligat sa plateasca acest salariu daca a fost preadata cererea?
-daca din vreun motiv "se uita" de plata acestui salariu- ce se intampla?

multumesc:)

Alte discuții în legătură

Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie instalare - profesor aquaman aquaman Buna ziua, As dori, daca puteti, sa ma lamuriti cu o problema: se mai acorda indemnizatie de instalare pentru profesorii incadrati intr-o alta localitate ... (vezi toată discuția)
Incalcare metodologie fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In ... (vezi toată discuția)