avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescrierea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescrierea pedepsei

buna seara.imi puteti spune va rog cand se poate incepe un proces pt prescrierea executarii pedepsei?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:11, 22 Februarie 2011
Ar fi bine sa dati niste lamuriri.
La ce va referiti?
prescrierea executarii se implineste in virtutea legii, nu ai nevoie de un proces ptr a constata prescriptia
Prescriptia se constatat prin insusi efectul legii.
Totusi ar fi bine sa detaliati.
buna seara.pt savàrsirea infr de furt calificat prev. de art.208,209 lit.a,g,ic.p. cu aplic.art. 37 lit.bc.p.,art.74lit.csi art.76lit.c c.p.,de la 8 luni inchisoare la un an inchisoare. pt sàv. infr. de dare de mita prev.art.255 alin.1 c.p. cu aplic.art.37lit.b c.p.,art.74 lit.csi art.76lit .c c. p.de la 4luni la 10 luni inchisoare.in baza art.33 lit.asi art.34lit.b c.p.contopeste pedepsele aplicate in pedeapsa de un an inchisoare.definitiva e oct 2004.
Daca hotararea a ramas definitiva in octombrie 2004, termenul de prescriptie a executarii pedepsei pare a se fi implinit, intrucat este vorba despre 5 ani plus un an condamnarea .Aceasta in cazul in care cursul prescriptiei n ua fost intrerupt, de exemplu, prin savarsirea unei noi infractiuni, in acest interval de timp.

Alte discuții în legătură

Va rog,cand prescrie??? galaxy1234 galaxy1234 In baza art.86 ind.4 C.p. revoca beneficiul suspendării executării pedepsei sub supraveghere acordat pentru pedepsele de 2 ani si 6 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp mi se va prescrie pedeapsa mrvanea23 mrvanea23 buna numele meu este antonof vania adrian...am probleme cu legea si sant plecat din tara de o gramada de timp...ami puteti da si mie un ras la ce ia ce va voi ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)