Parintii mei au incheiat un "Contract de vanzare - cumparare cu clauza uzufruct viager si intretinere " (autentificat notariat la 24 .06.1998) , cumparatori mentionati in contract fiind eu si sotia . Obiectul contractului este casa de locuit , constructii gospodaresti anexe cu teren ,curte , gradina si teren extravilan , care au fost mentionate ca fiind cumparate la preturi foarte mici (simbolice) Tata a decedat recent , avand numai mama in viata care este indeplina facultatilor mintale .
Intrebarea mea este daca contractul poate fi reziliat , in conditiile dorintei si a acordului atat al meu cat si al mamei? Exista posibilitatea de modificare a contractului de a ramane doar eu mentionat , cu excluderea sotiei de la clauza contractului ce confera drepturi de uzufruct viager si intretinere ?
Nu se poate.
Intelegem ca doriti sa o excludeti pe sotie pt ca pregatiti un eventual divort, dar trebuia sa faceti actele doar pe numele dvs. de la inceput.
De acord cu Ana Dutescu si ca sa intelegeti de ce suntem amandoi de aceeasi parere si de ce este corecta aceasta parere va scriu ca TOATE partile unui contract trebuie sa fie de acord cu revocarea unei conventii (art. 969 alin. 2 Cod civ.). De vreme ce sotia d-voastra este parte la contract urmeaza ca va trebuie si acordul ei. Simplu.
Uzufruct viager
liviu25
ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)