avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Conventii civile

Buna ziua . Am o nelamurire in legatura cu declaratia 112 ,daca este obligatorie pentru as. de proprietari ,unde administratorul , femeia de serviciu si instalatorul au incheiate conventii civile dar sunt angajati cu contract la alte locuri de munca . Pana in prezent s-a platit impozit 16% si sanatate 5,5% , s-a depus declaratia 100 si 102 . Intrebarea mea este daca poate sa ramana in continuare la fel sau este obligatoriu sa schimbam cu 112 sa se opreasca si somaj , pensie , si care sunt obligatiile angajatorului si angajatului in aceasta situatie . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: machiador , utilizator 22:35, 13 Februarie 2011
la conv. civile ,care au si contract de munca individual, se retine obligatori CAS 10.5%,somaj0.5% si impozit 16% cod 616 din din D112, sanatatea 5.2% retinuta de la asigurat nu se mai retine de catre platitotii de venit, adica de acosciatii,
la CASSBrasov of.juridic ne-au dat raspunsul clar ca cei cu conttract de munca salarial (FF1) nu sunt obligati sa declare si sa achite CASS, iar pensionarii intra in aceeasi categorie.
Ajutati-ma cumva daca ati completat D112, si ati ajuns la anexa 1.2 -asigurati, cum atiprocedat prinvind completarea fiecarei pozitii din sectiunea C???? Astept raspunsul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 machiador machiador la conv. civile ,care au si contract de munca individual, se retine obligatori CAS 10.5%,somaj0.5% si impozit 16% cod 616 din din D112, sanatatea 5.2% ... (vezi toată discuția)
Contribuții cami6891 cami6891 Buna, Aș avea nevoie de un pic de ajutor. Suntem un SRL cu 8 angajați care au CIM și cu norma întreaga și cu timp parțial.Pe ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venitul din contract de mandat suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti pentru persoanlele angajate pe baza contractului de mandat in cadrul unei asociatii de proprietari ce contributii se platesc si unde se ... (vezi toată discuția)