avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna ziua,
Prin intermediul Dv as dori o informatie privitoare la situatia in care se afla tatal meu .Incerc de mai bine de 6 luni depunerea dosarului pentru pensie anticipata si de fiecare data ni se spune altceva.
IPe data de 8 august 2011 va implini varsta de 60 ani.Pe carte de munca figureaza cu 31 ani cotizati ,incluzand stagiul militar.Ce sanse ar exista pentru a reusi o pensionare anticipata???Dupa ultima lege 263/2010 se pare ca pana la varsta de 63 ani este imposibil.Intrebarea mea este:noua lege mai permite plata retroactiva,adica am putea plati cotizatia pentru acesti ani care ii lipsesc pentru a indeplini cerinta minimului celor 35 ani?Daca se poate,se poate plati integral suma pentru cei 5 ani?????
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
loredana
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:51, 14 Februarie 2011
loredanadumitrache a scris:
Pe data de 8 august 2011 va implini varsta de 60 ani.Pe carte de munca figureaza cu 31 ani cotizati ,incluzand stagiul militar.Ce sanse ar exista pentru a reusi o pensionare anticipata??? Dupa ultima lege 263/2010 se pare ca pana la varsta de 63 ani este imposibil.

Tatal dvs. nu poate beneficia de pensie anticipata partiala intrucat nu a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani. Cele doua conditii pe care trebuie sa le indeplineasca sunt: implinirea varstei de 60 de ani si realizarea stagiului complet de cotizare de 35 de ani.

Varsta standard de pensionare de 63 de ani nu are legatura cu situatia tatalui dvs.

Intrebarea mea este:noua lege mai permite plata retroactiva,adica am putea plati cotizatia pentru acesti ani care ii lipsesc pentru a indeplini cerinta minimului celor 35 ani?Daca se poate,se poate plati integral suma pentru cei 5 ani????

Nu, acest lucru s-a putut pana in 31.12.2010, potrivit OUG nr. 94/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mara100 mara100 Buna ziua.In conditiile unui stagiu de cotizare de 31 ani ,fara intreruperi(conditii normale de munca),care este varsta la care se poate solicita pensionare ... (vezi toată discuția)