avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarearea falimentului unui srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarearea falimentului unui srl

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o lamurire: eu sunt administratorul unui srl, avem datorii de 4500 la fisc, si 3500 la conta, pot sa initiez eu procedura de faliment, si cum ?
suntem intr'un proces cu un debitor care are sa ne dea 10.000 euro, nu a platit o factura din 2009 si s'au acumulat penalitati.
Pot sa declar eu singur falimentul ? Nu pot si nici nu vreau sa mai tin firma ...
Daca se initiaza procedura de faliment, afecteaza cumva procesul cu debitorul ?
Cel mai recent răspuns: jblt , utilizator 08:59, 8 Martie 2011
Buna ziua, in primul rand va multumesc pt raspunsuri.
Ma puteti ajuta cu inca o informatie, va rog ?
1- Dupa ce initiez procedura, imi va impune instanta un lichidator si , daca da, cat cost acesta ?
2- In curand are sa ne expire sediul social al firmei, nu vrem sa mai prelungim contractul, daca procedura de faliment a fost initiata inainte de expirarea sed. soc. se mai poate sa se radieze automat de ONRC firma ?

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau falimentul dana/80 dana/80 Buna ziua,ajutatima va rog cum sa cer falimentul unui srl care are datori la stat,la banca si la furnizori sunt constienta ca am sa pierd tot dar macar nu mai ... (vezi toată discuția)
Cum declar falimentul unui srl? gabrielaciorcila gabrielaciorcila buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: vreau sa declar falimentul unui srl; domeniul de activitate este turismul, hotel si restaurant, ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi facuti de o firma ca sa isi declare insolventa ContSters266112 ContSters266112 Buna dimineata, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca o firma pentru a-si declara insolventa? Se poate cere in aceiasi zi insolventa si ... (vezi toată discuția)