avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional

Buna ziua

Problema mea este foarte asemanatoare cu cea a lui andrei 2105 (www.avocatnet.ro/content/for... .

Iata situatia mea:
Am semnat un act aditional (dar nu am copie dupa el .. greseala mea), in care este stipulata perioada de 2 ani in care sunt obligata sa raman in firma, si o suma de 7000 de euro pe care trebuie sa o platesc in caz ca vreau sa plec inainte de termen. Termenii trecuti in actul aditional:
- perioada obligatorie de 2 ani
- suma de 7000 de euro in cazul in care vreau sa plec
- obiectul cursului de formare profesionala

Nu mai tin minte daca era trecuta data finalizarii cursului ..

Lucruri care cred eu ca trebuiau sa fie trecute dar nu sunt:
- ceva drepturi pentru mine (diploma la terminare, re-negocierea salariului)
- cine urma sa tina cursul (profesor .... )

Mi se promisese ca, cursul urma sa dureze 3 luni, dar el a inceput in octombrie si nu s-a terminat nici macar acum .. Asta datorita faptului ca profesorul de curs este patronul firmei, si a tinut ore de curs cand a avut el chef. Tot din acest motiv (faptul ca patronul = profesorul) banuiesc ca nu are cum sa dovedeasca costurile cursului (practic nu a dat nici un ban pt mine)
Cursul a fost tinut in medie 2 ore pe saptamana (deci nu cred ca se respecta situatia cu "minim 25% din programul zilnic de munca"), si am dovezi (martori) pentru asta. Totodata, el s-a tinut dupa program de multe ori. Nu am fost scos din serviciu, si am dovezi (martori) si pentru asta.

Sunt curioasa daca chiar sunt obligata sa raman cei 2 ani in firma, si cand incepe sa decurga aceasta perioada, avand in vedere faptul ca cursul nu este inca terminat.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2008
gaya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 22:23, 10 Iunie 2008
Este important de stiut cat dureaza cursul, daca s-a trecut durata maxima a acestuia.
Dca ati semant prin contract ca ramaneti cel putin 2 ani de la terminarea cursului, sunteti obligata sa respectati contractul. In cazul in care doriti sa plecati mai repede, puteti plati 7000 euro. daca suma este trecuta in contract, nu conteaza la ce valoare apreciati dumneavoastra acest curs.
dar chiar nu conteaza ca nu am fost scoasa din activitate mai mult de 10% din programul zilnic de munca ? sau ca patronul nu are nici un fel de factura care sa justifice suma asta ? (ar fi absurd sa emita o factura tot pentru el, nu ?)
La prima vedere pare ca nu a dat nici un ban pentru calicare. In realitate a desfasurat o munca care trebuie remunerata si pentru care poate avea autorizarea de a o intreprinde, lucru pe care nu aveti cum sa-l conoasteti cu certitudine si desigur ca pot exista dovezi ale cheltuielilor facute de care nu aveti cunostinta.
Ar fi insa un aspect de aratat si anume faptul ca nu ati finalizat cursul respectiv. Daca puteti dovedi ca nu ati finalizat cursul si nu din vina dvs. actul aditional pentru formare profesionala nu este valid, cealalta parte nu si-a indeplinit obligatia asumata de a va califica in 3 luni. Pentru a face dovada neindeplinirii obligatiei ar trebui ca acesta sa contina data de inceput a cursului cel putin .
dar in situatia in care pe contract ar fi scris ca acest curs se termina cel tarziu in data de 03-02-2008 .. (pe actul aditional al unui coleg asa scrie) .. ce se intampla ?

va multumesc
Urmati acelasi curs cu colegul care are trecuta acea data finala?
In aceasta situatie termenul de 2 ani in care sunteti obligata sa ramaneti in firma se calculeaza de la acea data de 03.02.2008.

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata si act aditional pt cursuri 040579 040579 Buna ziua. Am fost angajata recent pe contract determinat de 1an la o firma. La cateva luni de la angajare am fost trimisa la niste cursuri de perfectionare ... (vezi toată discuția)
Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)
Act aditional training haicunoi haicunoi Buna ziua, Am semnat un act aditional pentru un curs format din mai multe module. Eu am dat un modul in decembrie, dar l-am promovat mai tarziu, in iunie. In ... (vezi toată discuția)