avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită procedura executare
Discuție deschisă în Executare silită

procedura executare

as dori si eu o lamurire daca nu s-au platit timp de mai multe luni ratele la banci si se primeste un titlu executoriu de la executorul judecatoresc care este urmatorul pas pe care acesta il va face?
poprire pe venit sau inceperea procedurii de executare silita?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:48, 22 Februarie 2011
contractele bancare sunt titluri executorii prin efectul legii; de obicei debitorul banca-societate care preia riscul-pune in executare sub toate formele titlul, deci inclusiv poprire!
Poprirea pe venit face parte din procedura executarii silte,acestea nefiind distincte.
contractul bancar este titlu executoriu,conf legii.cu toate acestea,trebuiesc investite cu formula executorie.abia pe urma se va trece la executare silita.
in functie de suma de bani si de optiunea creditorului,executarea silita se poate face asupra bunurilor mobile,imobile;prin poprirea conturilor;prin poprirea salar,etc
Subiectul a mai fost discutat:
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
Buna ziua.
1.As dori sa stiu daca exista o ordine a bunurilor supuse executarii silite.Adica,daca in acest moment persoana nu are venituri(este somer) si este proprietar de apartament,se trece la executarea acestui bun?
2.Se poate considera "intelegere" intre parti,adica persoana si soc.recuperare creante,daca discutia s-a purtat telefonic,iar acestia trimit mesaje telefonice de plata ?Ce se intampla daca nu se respecta aceasta "intelegere"?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache Contractul de credit bancar, care are mentiunea \"prezentul contract reprezinta titlu executoriu\", pentru a putea fi executat si inainte de cererea de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala -credit ifn mariusgsl mariusgsl O angajata a societatii noastre are inregistrate debite la plata ratelor catre SC COFIDIS IFN SA. Ni s-a trimis o adresa prin care ni se solicita ... (vezi toată discuția)
Poprirea calin mihai calin mihai va rog sa-mi comunicati, daca se poate trimite trimite poprirea in cazul creditelor la banca, inainte de a cere incuvintarea executarii silite la instanta de ... (vezi toată discuția)