avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

poprirea

va rog sa-mi comunicati, daca se poate trimite trimite poprirea in cazul creditelor la banca, inainte de a cere incuvintarea executarii silite la instanta de judecata
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 11:22, 27 Iunie 2011
Nu titlul executoriu trebuie sa fie investit cu formula executorie
Contractul de credit, el insusi constituie titlu executoriu, nu mai trebuie investit de instanta, cel putin eu asa stiu, dupa schimbarile din noua lege? sau nu este asa?
Din cate stiu schimbandu-se legislatia in materie se investeste si acel contract de credit.
Poprirea este una dintre modalitatile de executare silita, iar executarea se declanseaza ca urmare a incuviintarii cererii creditorului.
Nu.creditul bancar este titlul executoriu(nu este vorba de investire cu formula executorie).in speta de fata este vorba de incuviintarea executarii(poprirea fiind o forma de excutare sillita),iar fara inuvintarea instantei nici nu se pune problema,numai daca a fost dispusa in perioada vidului legilativ-pana in mai 2009

Alte discuții în legătură

Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita dakko84 dakko84 Buna seara, Va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna ... (vezi toată discuția)