avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cea mai buna organizare pt comert haine copii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cea mai buna organizare pt comert haine copii

Doresc sa deschid un magazin prin care sa comercializez haine de copii. Acestea vor proveni de la o persoana fizica din SUA - cel mai probabil urmand a fi achizitionate prin borderou de achizitii de la persoana fizica. Doresc sa stiu care este cea mai indicata forma de organizare pentru a desfasura aceasta activitate. Personal am crezut ca " persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale " este alegerea cea mai buna insa am o nelamurire in legatura cu prevederile OUG 44/2008 care nu mentioneaza "persoanele fizice" printre colaboratorii " persoanei fizice titulare al unei intreprinderi individuale " .
In aceste conditii poate colabora " persoana fizica titulara al unei intreprinderi individuale " cu persoane fizice?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: catgirl , utilizator 08:38, 16 Februarie 2011
Da, fara probleme.
Sunt confuza pentru ca in OUG nr. 44/2008 la regimul juridic al PFA si al intreprinderilor familiale se mentioneaza expres ca pot colabora cu persoane fizice insa la intreprinzatorii titulari ai intreprinderilor individuale nu mentioneaza acest lucru.


Deoarece PFA si IF nu pot angaja personal, astfel ei pot compensa acest neajuns prin aceasta colaborare, la II se subantelege.
Ce intelegeti prin colaborare ? Daca va referiti la achizitie de marfuri atunci nicio problema; la fel si in cazul contractarii de servicii sau angajare de personal.
Eu doresc sa achizitionez haine de copii din SUA. Mai precis vor fi cumparate de acolo de soacra mea si trimise in tara. Din ce m-am informat eu se pare ca cea mai buna modalitate e prin borderou de achizitie de la persoane fizice. Asa e?
La modul cum puneti problema - ca soacra va cumpara hainele si le va livra catre dv - cred ca nu e tocmai ok...
Daca soacra ar fi producator - persoana fizica - ar fi altceva...

Alte discuții în legătură

Multitudine de activitati pfa datdor datdor In conditiile in care am un PFA in domeniul Medicinei de Familie, pot sa-mi extind activitatea prin achizitionarea ca investitie a unui cabinet de cardiologie ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre persoana fizica autorizata si intreprindere individuala valdomate valdomate va rog sa-mi spuneti ,care e diferenta dintre pfa si intreprindere individuala! (vezi toată discuția)
Vanzator la i.i. mirela.onciu mirela.onciu Detin o intreprindere individuala prin care desfasor comert cu amanuntul si nu am salariati. Poate si sotul sa vanda in acel magazin? In ce conditii? Ce lege ... (vezi toată discuția)