avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz?

eu sunt din cluj si am o datorie la o banca de 5000 lei,la care nu am platit nimic de vreo 5 ani.
acum mi-a venit de la un executor din braila,ca ma executa silit,daca nu platesc in 24 de ore.

nu trebuia sa vina de la un executor din cluj?
datoria nu sa prescris?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:37, 16 Februarie 2011
Teoretic datoria s-a prescris.
Sigur ati primit somatia de la un executor judecatoresc? nu de la o firma de recuperare creante?
Oricum, daca e totusi de la executor, aveti posibilitatea ca, prin contestatia la executare sa solicitati instantei sa constate ca s-a implinit termenul de prescriptie.
foarte sigur.
ce din braila,are competenta in cluj?
Conform Codului de procedura civila, art. 373 alin. (1) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care urmeaza sa se efectueze executarea sau in care se afla bunurile.
Aveti vreun bun ( mobil/imobil) in Braila?

Va recomand sa va angajati un avocat si sa contestati in termen executarea silita.
Succes!
nu am nici un bun in braila

aici scrie ca in termen de 24 de ore,de la primire,daca nu platesc,firma recuperatoare poate cere demararea actiunii de executare.

este o comunicare notificare.
am impresia ca firma recuperatoare a falsificato,sa ma sperie.

scrie numele executorului,adresa,tot.e foarte reala.
sa astept demararea actiunii?
am cautat la google,si datele sunt reale,exista ceasta executoare.dar nu scrie datele ei de contact,nr de tel.mi se pare suspect.
Institutia executarii silite nu presupune nici o "comunicare notificare", doar somatie. Daca nu se numeste "somatie"si nu este semnata si stampilata de un executor judecatoresc, puteti sa va stergeti cu hartia respectiva...nu mai zic unde.

Daca aveti vreo teama ca totusi este o hartie oficiala de la un executor judecatoresc ( eu ma indoiesc) mergeti si discutati maine cu un avocat. Mai bine platiti o consultatie decat sa fiti executat pt 5.000 ron+penalitati+cheltuieli executare.

Alte discuții în legătură

Abuz sau legal? ioionion ioionion eu sunt din cluj si am o datorie la o banca de 5000 lei,la care nu am platit nimic de vreo 5 ani. acum mi-a venit de la un executor din braila,ca ma executa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate prescrie o datorie bancara? frumuselul20009 frumuselul20009 Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)