avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum se poate prescrie o datorie bancara?
Discuție deschisă în Executare silită

cum se poate prescrie o datorie bancara?

Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am primit tot felul de scrisori de la ei,dar nu am semnat nici-un fel de angajament cu nici-una,acum 3 zile am primit somatie de executare silita mobiliara,dupa cele auzite ,cred ca trebuia prescrisa datoria,ce ziceti asa este?
Trebuie verificat daca s-a intrerupt sau nu termenul de prescriptie extinctiva, adica daca banca sau firmele de recuperare au facut fapte/acte de intrerupere a prescriptiei. Asta nu puteti sa aflati decat printr-o contestatie la executare.
In ceea ce privste semnarea de "angajament" din partea dvs., nu este necesar sa vi se ceara acordul dvs. (debitor) in cazul cesiunii de creanta prin schimbarea creditorului, ci doar trebuie sa fiti notificat, adica informat cu privire la aceasta.
Pentru a va lamuri daca a intervenit prescriptia, va trebui sa vedeti ce acte a intocmit executorul si cand au fost depuse actele in baza carora s-a solicitat executarea silita. Nu mai putin important e pentru ce perioada a fost contractat imprumutul, intrucat prescriptia intervine pentru fiecare rata in parte.
Multumesc,Din cate am auzit si am citit pe aici,executarea silita intervine la 90 de zile de la plata ultime rate,ori la mine executarea silita a fost intentata pe 26 februarie 20014,eu am platit ultima rata in martie 2009,iar ca acte primite de la executor,am primit urmatoarele,instiintare,somatie mobiliara,copie dupa contractul meu cu banca,o hartie cu sedinta camerei de consiliu unde zice ca judecatoria incuviinteaza executare silita si onorariul care il cere executorul,iar ce mi-se pare suspect,pe nici-una din harti nu este stampilat si semnat de grefiera si de judecatoare,sunt doar stampie si semnaturi de la executor.ce pot sa fac? Multumesc
Singura dvs posibilitate este contestatia de executare facuta in 15 zile de cand ati primit somatia executorului.

Contestatia va trebui in principiu motivata pe intervenirea prescriptiei care este de 3 ani si se calculeaza NU e la scadenta fiecarei rate in parte, ci de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
unde si cum trebuie facuta contestatia?

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Executare silită fără înștiințare. e legal să fii executat în acest mod? MaryanMM MaryanMM Buna ziua. Astazi am primit o decizie de executare silita pt o datorie mai veche. Nu au trimis niciun preaviz. Au dreptul sa te execute silit fara sa te ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit de consum mirrona80 mirrona80 Am facut un credit de consum fara garantii in martie 2008. In august 2009 am pierdut locul de munca si nu am mai putut plati ratele.Am incercat sa cer ajutor ... (vezi toată discuția)