avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru credit de consum
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru credit de consum

Am facut un credit de consum fara garantii in martie 2008. In august 2009 am pierdut locul de munca si nu am mai putut plati ratele.Am incercat sa cer ajutor bancii, din pacate nu am facut nimic in scris. Din august 2009 nu am mai platit. Pana in aprilie 2013 nu am primit nicio instiintare sau nimic altceva. In aprilie am primit somatie de la executorul judecatoresc. Nu am facut contestatie la somatie. Am facut o cerere pentru un angajament de plata pe care am trimis-o executorului.De fapt am facut doua cereri pentru ca la prima nu am primit niciun raspuns. Am platit deja timp de 2 luni conform acelui acord, insa cand am sunat executorul si am intrebat daca banca a fost de acord cu angajamentul, mi-a spus ca nu a primit niciun raspuns, dar sa platesc in continuare desi platesc acele rate stabilite, mi s-a spus ca penalitatile continua.Eu nu am bunuri mobile sau imobile.In acordul de plata am solicitat o rata mai mica decat cea facuta in contractul cu banca. Ce ramane de facut?
Problema e ca nu mai platiti rate, tot creditul e scadent anticipat.. oricum ati plati mai mult, mai putin, penalitatile curg.
Trebuia consultat urgent un avocat si facuta contestare la executare. In mod normal, banca, dupa ce nu s-au platit 3 rate consecutive declara creditul scadent si avea dreptul de executare silita, asadar incepea sa curga si termenul de prescriptie extinctiva. Dintr-un calcul facut la repezeala, constat ca au trecut mai mult de 3 ani de cand banca isi putea exercita acest drept. Daca gresesc rog sa ne ajute si alti juristi specializati pe acest gen de litigiu...legat de executarea silita...intradevar, patrimoniul reprezinta gajul general al creditorilor chirografari, dar cum nu aveti nimic in patrimoniu sau nimic valorificabil, nu inteleg de ce va-ti grabit sa platiti fara a contesta executarea...
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare. Dupa 3 ani de la plata ultimei rate se prescrie creditul?Sau nu?
Nu, dupa 3 ani din momentul in care s-a nascut dreptul unitatii bancare de a cere executarea silita.


Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
mirrona80, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se poate prescrie o datorie bancara? frumuselul20009 frumuselul20009 Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am ... (vezi toată discuția)
Executare girant niculaucarmen niculaucarmen speta este urmatoarea: la data de 31.05.2005, o persoana fizica a solicitat un credit nevoi personale la o Cooperativa de credit, acesta fiind rambursat pe ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)