Buna ziua,
Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva mea constand intr-un contract de credit din august 2008,urmare a cererii creditoarei care a preluat datoria de la o banca.
Creditoarea este o firma de recuperari care a solicitat si a obtinut de la executorul judecatoresc incuviintarea executarii silite a titlului executoriu in baza contractului de credit dintre mine si banca.
Datorita mai multor cauze nu am mai putut restitui creditul.
Intrebarea mea este:Pot face contestatie la executare invocand prescriptia datoriei?
Ce altceva as mai putea face,intrucat datoria + cheltuielile executorului nu le voi putea plati niciodata.
Va multumesc
depinde de ultima plata efectuata, depinde de ultima somatie primita si confirmata, invocarea prescriptiei datoriei poate fi facuta, dar trebuie si probata !
Dacă scadență ultimei rate din contract a fost la o dată cu mai mult de 3 ani în urmă față de momentul cererii de executare, dreptul lor la executare este sigur prescris.
Faceți plângere penală executorului care a încuviințat executarea pentru p creanță neexigibilă ( prescrierea conferă caracter neexigibil unei creanțe ).
De asemenea, e musai să faceți contestație la executare și să invocați prescripția.
Executare silita
florinirolf
buna seara
sunt nou aici si nu pre stiu cum merge treaba
fratele meu a facut un credit in 2007 in franci elvetieni
a plecat in strainatate si a venit anul ... (vezi toată discuția)