avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere executare silita

Buna ziua,
Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva mea constand intr-un contract de credit din august 2008,urmare a cererii creditoarei care a preluat datoria de la o banca.
Creditoarea este o firma de recuperari care a solicitat si a obtinut de la executorul judecatoresc incuviintarea executarii silite a titlului executoriu in baza contractului de credit dintre mine si banca.
Datorita mai multor cauze nu am mai putut restitui creditul.
Intrebarea mea este:Pot face contestatie la executare invocand prescriptia datoriei?
Ce altceva as mai putea face,intrucat datoria + cheltuielile executorului nu le voi putea plati niciodata.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:42, 29 Ianuarie 2016
depinde de ultima plata efectuata, depinde de ultima somatie primita si confirmata, invocarea prescriptiei datoriei poate fi facuta, dar trebuie si probata !
Multumesc pentru raspuns,ultima plata facuta a fost in 2008,nu am confirmat si nu am primit nicio somatie.
Dacă scadență ultimei rate din contract a fost la o dată cu mai mult de 3 ani în urmă față de momentul cererii de executare, dreptul lor la executare este sigur prescris.

Faceți plângere penală executorului care a încuviințat executarea pentru p creanță neexigibilă ( prescrierea conferă caracter neexigibil unei creanțe ).
De asemenea, e musai să faceți contestație la executare și să invocați prescripția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate prescrie o datorie bancara? frumuselul20009 frumuselul20009 Am luat un imprumut de la o banca in anul 2006 am platit ratele pana in anul 2009,de atunci nu am mai platit,am fost trecut la 2 firme de recuperare datorii,am ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale negarantat nico_mirea nico_mirea In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale negarantat. Am platit rate pana la data de 24.06.2009. Banii insa nu i-am folosit eu personal, ca asociat ... (vezi toată discuția)
Executare silita florinirolf florinirolf buna seara sunt nou aici si nu pre stiu cum merge treaba fratele meu a facut un credit in 2007 in franci elvetieni a plecat in strainatate si a venit anul ... (vezi toată discuția)