avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... articolul 260 C.p.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

articolul 260 C.p.

Am fost citata ca martor intr-un dosar penal ( la Parchet - DGA ) si m-am prezentat insotita de un avocat deoarece nu cunosteam obiectul cauzei pentru care am fost citata. Pe parcursul interviului s-a incercat de catre d-na procuror intimidarea si rastalmacirea afirmatiilor pe care le faceam - fapt care i l-am spus - . Am intrebat de ce am fost propusa ca martor, fapt care a determinat-o sa-si iasa din fire si sa ma dea afara din birou impreuna cu avocatul pentru ca acesta sa-mi sugereze sa ma " linistesc"- Intorsi in birou am continuat interogatoriu concretizat in declaratia pe care am dat-o , citit-o si semnat. Dupa 3 saptamini am fost solicitata telefonic sa ma prezint iar la d-na Procuror . M-am prezentat ( fara avocat) si mi s-a adus la cunostinta ca am calitate de invinuit conform art. 260 Cp ( deoarece nu am spus tot ce stiam - ) am semnat Procesul Verbal, urman sa ma prezint cu avocatul ( maine ) .
Intrebare : Nu trebuia sa-mi dea o copie dupa Procesul verbal ? / Pot face recurs?
Multumesc si astept raspuns.
nu, nu trebuia sa va dea nici o hartie, numai la pribunal se face recurs si daca se ajunge in instanta e alta treaba. daca dvs stiti ca ati mintit sau nu ati spus tot ce stiati despre ce ati fost intrebata e bn sa va retrageti declaratia respectiva si sa dati o alta declaratie completa si asa scapati si de invinuirea pt art 260 cod penal. cititi acest articol si scrie in cuprinsul lui ca fapta nu se pedepseste dc veniti cu completarea adevarului. si inca ceva. la interogatoriu persoana chemata doar raspunde la intrebari. a, si daca v-ati angajat avocat mergeti cu el pana la capat. problemele astea sunt f sensibile si nici nu stii cand din martor cazi in partea cealalta.
Trebuie sa va decideti ce atitudine adoptati.
Daca parchetul are dreptate nu ar fi indicat sa atacati cu plangere punerea sub invinuire.Dupa parerea mea aveti posibilitatea de a exercita acest drept.
Insa...se va enerva si mai tare procuroarea...si daca sunteti vinovata...

avocat Claudiu Lascoschi
Faceti plangere impotriva procuroarei cf. art. 278 Cod proc. pen. De unde stie ea ca nu ati spus tot ce stiati? Mi se pare un abuz. Trebuia sa va prezentati tot cu avocatul, mai ales in calitatea de invinuit.
Nu va lasati intimidat.
E posibil ca parchetul sa aiba probe in acuzare.
Daca nu avea probe nu putea sa o puna sub invinuire.
Ceva are la baza parchetul...
Si daca ataca aiurea se poate spune ca isi va face un prieten in plus...mai ales ca procuroarea este nervoasa...

avocat Claudiu Lascoschi
Asa cum scria distinsa d-na avocat Dutescu,aparatorul dvs are posibilitatea in baza art.278 c.pr.pen sa formuleze plangere impotriva actelor emise de procuror,in termen de 20 de zile la procurorul ierarhic superior al celui care le-a intocmit.
Daca nu primiti raspunsul in termen de 20 de zile de la acesta ,exista posibilitatea sesizarii instantei cu plangere.

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ionstefanalex ionstefanalex am depus o marturie in fata instantei , ( Înregistrat în data de: 01.11.2010 Obiect dosar: infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G ... (vezi toată discuția)
Articolul 260 dolar dolar am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta ... (vezi toată discuția)
Declaratie calomnioasa,sperjur hristo hristo Buna ziua, In anul 2003,luna mai, am fost cercetat in urma unei plangeri a unei minore de 13 ani pt. infractiunea de viol calificat si relatii sexuale cu o ... (vezi toată discuția)