avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare locuinte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare locuinte

Daca am asigurare facultativa a locuintei, mai trebuie asigurare obligatorie PAD
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:38, 16 Februarie 2011
Daca domeniile cuprinse in asigurarea facultativa le cuprind pe cele din cea obligatorie, nu.
daca aveti asig facutlativa nu mai trebuie cea oblig
Atentie la riscurile cuprinse in polita facultativa:
- daca sunt cuprinse riscurile catastrofice, nu mai trebuie sa incheiati si un PAD.
Asiguratorul va va atrage atentia daca (din cauza pretului) veti avea tentatia de a plati o polita numai pentru riscurile generale, fara riscurile catastrofice.
Daca vorbiti despre o polita deja in vigoare, verificati daca aceste riscuri sunt cuprinse, si daca nu, functie de termenul de valabilitate, incepand cu luna iulie 2011 trebuie sa faceti un supliment de acoperire si pentru aceste riscuri(cutremur,inundatie,alunecari de teren).
Deocamdata nu mai este necesar sa incheiati o asigurare obligatorie. Spun deocamdata deoarece pana la 15 iulie 2011 se mai pot intampla modoficari legislative
Daca polita facultativa cuprinde si riscurile catastrofice atunci nu mai este nevoie de asigurare PAD. Daca insa nu le cuprinde atunci este obligatoriu intocmirea si a politei PAD.

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta marbostgms marbostgms [b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)