avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Casa de marcat obligatorie??
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Casa de marcat obligatorie??

Buna ziua! am o nelamurire... am o societate comerciala in cadrul careia prestez servicii foto video evenimente. Doar atat, nimic altceva (vanzari sau altele.) La fiecare eveniment fac contract, tai factura si chitanta. Mai este nevoie si de casa de marcat fiscala? Daca as da si bon de casa si chitanta, ar insemna sa platesc tva de 2 ori pt aceasi suma incasata, nu?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 13:33, 16 Februarie 2011
BUna ziua
ART. 1
(1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
------------
Alin. (1) al art. 1 a fost modificat de pct. 11 al art. V, Secţiunea a 2-a din ORDONANŢA nr. 47 din 28 august 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 603 din 31 august 2007, prin înlocuirea sintagmei "agenţi economici" cu sintagma "operatori economici".

(2) Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură fiscală.

Va scriu si exceptiile:

ART. 2
Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
a) comerţul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de către producătorii agricoli individuali deţinători de autorizaţie în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate, livrările de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciile de parcări auto a căror contravaloare se încasează prin automate, precum şi activităţile de jocuri de noroc desfăşurate cu mijloace tehnice de joc ce funcţionează pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede;
-------------
Lit. a) a art. 2 a fost modificată de pct. 1 al art. I din LEGEA nr. 264 din 7 noiembrie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 767 din 14 noiembrie 2008.

b) serviciile de alimentaţie publică efectuate în mijloace de transport public de călători;
--------------
Lit. c) a art. 2 a fost abrogată de art. 16 din ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 12 din 22 februarie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 184 din 27 februarie 2006.

d) vânzarea de ziare şi reviste prin distribuitori specializaţi;
e) transportul public de călători pe bază de bilete sau abonamente tipărite conform legii, precum şi cu metroul;
f) activităţile pentru care încasările se realizează pe bază de bonuri cu valoare fixă tipărite conform legii - bilete de acces la spectacole, muzee, expoziţii, târguri şi oboare, grădini zoologice şi grădini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc şi altele similare;
g) activităţile de asigurări şi ale caselor de pensii, precum şi activităţile de intermedieri financiare, inclusiv activităţile auxiliare acestora. Nu sunt exceptate activităţile de schimb valutar cu numerar şi substitute de numerar pentru persoane fizice, altele decât operaţiunile efectuate de punctele de schimb valutar din incinta instituţiilor de credit, aparţinând acestor instituţii, precum şi cele efectuate prin intermediul automatelor de schimb valutar;
--------------
Lit. g) a art. 2 a fost modificată de pct. 2 al art. IX, Secţiunea a 7-a, Partea a II-a din ORDONANŢA nr. 28 din 26 ianuarie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 31 ianuarie 2006.

h) activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale;
-------------
Lit. h) a art. 2 a fost modificată de pct. 1 al art. V, Secţiunea a 2-a din ORDONANŢA nr. 47 din 28 august 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 603 din 31 august 2007.

i) vânzarea obiectelor de cult şi serviciile religioase prestate de instituţiile de cult;
-------------
Lit. j) a art. 2 a fost abrogată de pct. 2 al art. V, Secţiunea a 2-a din ORDONANŢA nr. 47 din 28 august 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 603 din 31 august 2007.

k) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă;
-------------
Lit. k) a art. 2 a fost modificată de pct. 1 al art. V, Secţiunea a 2-a din ORDONANŢA nr. 47 din 28 august 2007, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 603 din 31 august 2007.

l) serviciile de instalaţii, reparaţii şi întreţinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului;
m) vânzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de către agenţiile de turism, definite potrivit legii;
n) furnizarea la domiciliul clientului a energiei electrice şi termice, a gazelor naturale, a apei, a serviciilor de telefonie, inclusiv de telefonie mobilă, de poştă şi curier, de salubritate, de televiziune, inclusiv prin cablu, de Internet;
o) efectuarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere de locuinţe;
p) serviciile medicale cu plată prestate la domiciliul sau la locul de muncă al clientului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale cripa40 cripa40 Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare;ce se intampla daca dintr-un sold achit numai debitul fara majorari si penalitati? Multumesc (vezi toată discuția)
Casã de marcat pentru pfa? Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Este obligatorie achiziţionarea de casă de marcat pentru pfa indiferent de activitate.De exemplu:pentru activitatea de agent \"door to door\"? (vezi toată discuția)
Factura si chitanța pentru organizare evenimente , sau casa de marcat Miboicu Miboicu Buna ziua . In prezent activez ca solist la nunti si organizez evenimente . Am o întreprindere individuală . Doresc sa le ofer clienților o ... (vezi toată discuția)