avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestru asigurator

este corect sa sa instituie aplicarea unui sechestru asigurator fara o hotarare judecatoreasca , doar cu ordonanta data de procuror?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:18, 17 Februarie 2011
Da este corect, procurorul poate sa dispuna si luarea de masuri asiguratorii in timpul efectuarii cercetarilor penale
Se poate spune ca este legal.
Daca este sau nu corect nu avem de unde sa stim intrucat nu cunoastem dosarul.
La modul general,privind lucrurile,aceasta este o masura legala,in sensul prevederilor art.163 si urm.c.pr.pen.
Este foarte probabil ca este vorba de i infractiune de patrimoniu intrucat trebuie sa existe un prejudiciu cert.
Am lucrat ca administrator asociatie pana in anul 2006 si am fost reclamata la politie ca as fi fraudat asociatia.Nu s-a putut stabili un prejudiciu desi au fost facute doua expertize si o contraexpertiza.Anul trecut - 2010 - am fost chemata la parchet si mi s-a adus la cunostinta ca am dosar penal si am fost trimisa in judecata.

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator Marcus Marius Marcus Marius In cazul infr de abuz in serviciu entitatea publica poate cere sechestru asigurator. conform art163 cpp? (vezi toată discuția)
Tergiversare de predare a documentelor razvan24 razvan24 in cazul in care o administratora de asociatie amana predarea documentelor contabile .se dispune expertiza contabila iar ea tot amana predarea actelor .cum pot ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator asupra unui autoturism florindbro florindbro In cadrul unui dosar penal se poate cere instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism ce face obiectul unei inselaciuni? Daca da, care ar fi ... (vezi toată discuția)