avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Garantii debitorului falit
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Garantii debitorului falit

Ce parere aveti despre executarea silita a garantilor debitorului impotriva caruia s-a declansat procedura insolventei? Si in general despre recuperarea de catre creditorii garantati a creantelor lor pe parcursul procedurii...
Creantele garantate se recupereaza, insa destul de greu ... intotdeauna se gasesc alti creditori care sa conteste ba una ba alta (bineinteles ca in primul rand ai de furca cu Statul si dupa aceea cu restul).
Ma intereseaza in special daca ati avut spete in care un tert garant al debitorului in insolventa sa solicite suspendarea executarii silite pe motiv ca si executarea silita impotriva debitorului este suspendata de drept-si ce parere aveti despre o astfel de interpretare.
Da eu am o asemenea speta si as fi si eu curios sa aflu parerea voastra.. Debitorul in faliment. Creanta este garantata de o alta firma prin ipoteca imobiliara.
si eu am ceva de genul acesta si astept comentariile pe tema aceasta cu cazuri practice.
nu e tocmai la fel speta si de aceea nu dau detalii acum.
apoi dezbatem impreuna
debitorul aflat in stare de insolventa poate sa execute garantiile aferente creantelor pe care le are, cu/fara consimtamantul administratorului lichidatorului judiciar. iN fapt el este obligat sa faca asta sub sanctiunea invocarii de catre debitorul garant a beneficiului de discutie sau diviziune daca sunt mai multi ( creanta nesolidara si neindivizibila). nexecutarea garantiilor pana la momentul inchiderii procedurii falimentului incalca dreptul debitorilor garanti la regres, ceea ce conduce la o condamnare CEDO a romaniei in favoarea debitorilor si riscul creditorilor/debitorului in faliment de a nu-si recupera creanta

Alte discuții în legătură

Executare silita acirolf acirolf Am detinut calitatea de asociat si administrator impreuna cu alte 4 persoane intr-o firma care a intrat in insolventa si ulterior in faliment(2010).Firma a ... (vezi toată discuția)
Executare silita ipoteca rang 3 kenzor kenzor Buna ziua. Numele meu este Aura,si am garantat cu imobilul meu inprumutul unui SRL aflat acum in stare de insolventa ,banca a emis un ordin de executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita credite credite Am o firma care este in insolventa, in Tribunal. Pe firma au fost active. Lichidarea nu s-a terminat. Banca a inceput in paralel sa-mi execute un imobil ... (vezi toată discuția)