avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita ipoteca rang 3
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita ipoteca rang 3

Buna ziua.

Numele meu este Aura,si am garantat cu imobilul meu inprumutul unui SRL aflat acum in stare de insolventa ,banca a emis un ordin de executare silita direct pe persoana mea pentru acest imobil ipotecat in favoarea bancii cu rang 3,desi societatea comerciala detine terenuri care acopera valoarea creditului.Intrebarea mea este daca este normal sa fiu executata eu ca persoana fizica pentru un credit pe care i-l datoreaza societatea innainte ca bunurile acesteia sa fie evaluate si vandute pentru acoperirea creantei?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 15:44, 15 Aprilie 2010
Banca va poate executa silit daca in contractul de ipoteca este prevazuta clauza renuntarii la beneficiul de discutiune (si diviziune).
Banca nu este obligata sa execute debitorii intr-o anumita ordine.

Beneficiul de discutiune = Drept al unei persoane care a garantat o obligatie a altei persoane de a cere ca, in primul rand, creditorul sa se indrepte impotriva debitorului si, numai in masura in care creanta nu va putea fi realizata pe aceasta cale, sa poata fi actionat garantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa anulare clauza popescu-sorin popescu-sorin In conditiile in care prin sentinta definitiva si irevocabila a fost anulata clauza din contractul de credit privind renuntarea la beneficiile de discutiune si ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)
Cum oblig banca sa execute bunul? ralo ralo buna ziua! am contractat un credit pe societate si am ipotecat un teren pentru acest credit si avalizat un bilet la ordin. Din mai multe motive nu s-a mai ... (vezi toată discuția)