avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum oblig banca sa execute bunul?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum oblig banca sa execute bunul?

buna ziua!
am contractat un credit pe societate si am ipotecat un teren pentru acest credit si avalizat un bilet la ordin. Din mai multe motive nu s-a mai putut achita creditul iar banca a inceput executarea insa doar pentru biletul la ordin, deci executarea mea personala.
pe societate nu s-a demarat nici o procedura de executare iar in ceea ce priveste terenul proprietatea societatii ipotecat la banca nici atat.
cum pot obliga banca sa scoata terenul la vanzare/licitatie?
Multumesc!
Dar de ce nu-l vindeti dumneavoastra, cu acordul bancii si sa platiti astfel creditul? Nu puteti obliga banca, raspundeti in solidar cu persoana juridica, deci pot executa simultan sau succesiv orice garantie.
dupa parerea mea si a jurisprudentei, datorita faptului ca aveti calitatea de avalist si nu de fidejusor, nu puteti sa invocati beneficiul de discutiune (pe care nici procedural nu puteti sa il invocati pe opozitie cambiala). Astfel, banca se poate indrepta si impotriva bunurilor Dvs.

sigur puteti sa incercati sa faceti opozitie dar nu cred ca o sa aveti castig de cauza.
:bow:Deoarece garanteaza o obligatie comerciala, nici macar ca si fidejusor nu are beneficiul diviziunii si discutiunii decat daca acestea sunt expres mentionate in contract.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
ContSters214341, utilizator
am incercat sa-l vindem dar a durat 3 luni pana au catadicsit sa raspunda la solicitarea noastra de acord pentru parcelare si vanzare. normal ca nici un cumparator nu sta sa astepte atat.

singura problema a fost ca din punct de vedere a executarii eu doresc sa scoata si bunul la vanzare, gradul de acoperire cu garantii era de 300% deci vanzarea imobilului ar trebui sa se poata face indestulator pentru banca

Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
ContSters214341, utilizator
ok, fiti diligent dvs. Gasiti cumparatorul. Banca are doar interes sa isi recupereze cat mai repede bunul.
Oricum, daca vi se vinde ceva dvs, aveti drept de regres fata de societate si puteti vinde terenul sa va recuperati paguba.

Alte discuții în legătură

Poveste bilet la ordin StancuV StancuV Ma numesc Stancu V. si in 2008 societatea unde eram actionar a contractat un credit de la o banca pentru care am emis un bilet la ordin pe care l-am semnat ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)