avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poveste bilet la ordin
Discuție deschisă în Executare silită

Poveste bilet la ordin

Ma numesc Stancu V. si in 2008 societatea unde eram actionar a contractat un credit de la o banca pentru care am emis un bilet la ordin pe care l-am semnat ca avalist.
In 15 octombrie 2009 biletul a fost introdus de banca deoarece societatea nu si-a respectat obligatia. Mentionez ca nu am renuntat la beneficiul discutiunii prin contractul de credit si ca inca bunurile ipotecate in favoarea bancii (printre care 2 chiar ale mele) nu au fost executate.
Cu toate acestea, in data de 16 oct 2012 am primit de la banca o instiintarea ca mi-au fost poprite conturile. Este legal, sau nu?
Chiar mai mult decat atat, cand am ajuns aseara acasa, am gasit hartia prin care executorul ma anunta ca a pus poprirea lipita pe usa unei vecine, iar cand m-am uitat mai bine, pe adresa era numele meu, dar numarul de apartament era al vecinei. Credeti ca pot invoca ca nu mi-a fost trimisa corect ceea ce l-ar obliga pe executor sa mi-o retrimita dar de aceasta data nemaifiind in termen?
Mentionez ca investirea cu formula executorie a biletului la ordin a fost facuta pentru emitentul biletului, (adica firma) nu si pentru mine iar executarile si somatiile au fost de asemenea facute doar pe numele firmei nu si al meu ca avalist.
Cel mai recent răspuns: StancuV , utilizator 16:50, 19 Octombrie 2012
investirea BO confera creditorului dreptul a executa atit emitentul BO cit si avalistul.
Buna ziua,

in primul rand, sunteti avalist si nu fidejusor, asadar, nu aveti beneficiul diviziunii si discutiunii. In al doilea rand, nici ca fidejusor nu le-ati avea, deoarece garantati o obligatie comerciala, iar Codul comercial, in vigoare la data semnarii contractului, aplicabil asadar spetei dvs, prevede ca ptr obligatiile comerciale tertii garanti raspund in solidar cu debitorul principal.
in al treilea rand, mentionarea gresita a numarului apartamentului constituie cred eu motiv de nulitate relativa, implicit de desfiintare a actului sau a actelor de executare care sunt lovite de acest viciu .

Succes,
ok, alte pareri va rog privitor la "Credeti ca pot invoca ca nu mi-a fost trimisa corect ceea ce l-ar obliga pe executor sa mi-o retrimita dar de aceasta data nemaifiind in termen?"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum oblig banca sa execute bunul? ralo ralo buna ziua! am contractat un credit pe societate si am ipotecat un teren pentru acest credit si avalizat un bilet la ordin. Din mai multe motive nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Bilet avalizat ContSters69460 ContSters69460 in urma obtinerii unui credit de la o banca, s-a garantat cu diverse bunuri imobile insa banca a cerut si o garantie suplimentara, in sensul avalizarii unui ... (vezi toată discuția)
Instrainare imobil in timpul executarii altui imobil ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Daca o persoana este garant ipotecar intrat la executare si mai are alte imobile pe numele lui, poate sa instraineze acele imobile in timpul sau ... (vezi toată discuția)