avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

BUNA ZIUA,
SUNT DIN CLUJ-NAPOCA DE MESERIE TAXIMETRIST.LA INCEPUTUL ACESTEI SAPTAMANI AM FOST SOLICITAT SA FAC O CURSA PANA LA SUCEAVA SI INAPOI CU DOUA PERSOANE.AM MERS CU MASINA PERSONALA PENTRU CA MI SE TERMINASE PROGRAMUL DE MUNCA SI TREBUIA SA LAS MASINA DE TAXI COLEGULUI.CEI DOI NU MI-AU SPECIFICAT EXACT PENTRU CE MERG ACOLO SI CE VOR SA LE TRANSPORT.AJUNSI ACOLO AU PUS IN PORTBAGAJUL MASINII MELE 3 SACI.EU NU M-AM GADIT DESPRE CE POATE FI VORBA MAI ALES DUPA UN DRUM LUG SI OBOSITOR CREZAND CA PROBABIL SUNT CEVA HAINE SAU ALTCEVA.AJUNSI IN CLUJ AM FOST RUGAT SA LAS MARFA IN MASINA MEA PENTRU O JUMATATE DE ORA TIMP IN CARE CEI DOI TREBUIAU SA MEARGA UNDEVA IAR EU LE AM ASTEPTAT IN FATA CASEI MELE DE UNDE TREBUIAU SA SI IA CE AVEAU IN PORTBAGAJUL MASINII.AJUNS IN FATA CASEI AM FOST OPRIT DE O MASINA A POLITIEI RUTIERE CARE MI AU SOLICITAT ACTELE.ACESTEA FIIND IN REGULA MI-AU SOLICITAT SA LE DESCHID SI PORTBAGAJUL MASINII.EU LINISTIT FIIND PT.CA NU STIAM CE SE AFLA ACOLO LE-AM DESCHIS SI SPRE SURPRINDEREA MEA ACOLO SE AFLAU TIGARI DE CONTRABANDA PROVENITE DIN REP.MOLDOVA 150 DE CARTUSE.AM RAMAS BLOCAT LA CELE VAZUTE DAR NU MAI AVEAM CE FACE.IN SCURT TIMP AU APARUT SI DOI POLITISTI CIVILI CARE MI-AU CERUT EXPLICATII DESPRE PROVENIENTA TIGARILOR.INTRE TIMP AU AJUS SI CEI DOI PENTRU CARE AM FACUT ACEST TRANSPORT SI AU SPUS CA TIGARILE SUNT ALE LOR EU NEFIIND VINOVAT CU NIMIC.POLITIA A CHEMAT SI POLITIA VAMALA.ACESTIA M-AU AMEDAT P MINE CU 20000 LEI SI MI-AU CONFISCAT MASINA.AM FOST DUSI CU TOTII LA SECTIE UNDE AM DAT DECLARATII EU AM FOST GASIT IN CELE DIN URMA NEVINOVAT DAR MASINA MI-A RAMAS CONFISCATA SI AM RAMAS SI CU AMENDA SUS MENTIONATA.AVAND IN VEDERE FAPTUL CA EU CHIAR NU STIAM CE TRANSPORT NU SUNT DELOC DE ACORD CU CELE INTAMPLATE.
VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU SFAT CE A-SI PUTEA FACE PENTRU A-MI RECUPERA MASINA SI A NU PLATI ACEA AMENDA IMENSA.DEORACE NU-MI PERMIT SA-MI ANGAJEZ UN AVOCAT V-AS RUGA DACA PUTETI SA MA AJUTATI ,SA AM SFATUITI CE E DE FACUT.
MI DE MULTUMIRI ANTICIPATE!
Cel mai recent răspuns: ovidiu29 , utilizator 13:34, 18 Februarie 2011
Buna ziua,
trebuie sa contestati in instanta amenda primita si sa faceti dovada ca cei 2 au recunoscut ca nu aveti nici o legatura cu marfa de contrabanda.
MULTUMESC PENTRU RASPUN.CEI DOI AU SPECIFICAT IN DECLARATIILE LA POLITIE CA EU NU AM AVUT NICI O LEGATURA CU MARFA.VA ROG DACA PUTETI SA-MI SPUNETI UNDE AR TREBUI SA DEPUN CONTESTATIA AVEND IN VEDERE CA ATAT MASINA CAT SI AMENDA SUNT LA POLITIA VAMALA, SI CE SANSE AM.
VA MULTUMESC
La instanta la care este arondat domiciliul dvs,locul constatarii contraventiei.
La Judecatoria Cluj veti depune contestatia si puteti sa solicitati sa vi se elibereze de catre grefa instantei un certificat din care sa rezulte ca impotriva procesului verbal seria XXX din data de ... ati formulat plangere. Cu acesta va veti ridica masina care va ramane la d-voastra pe durata procesului.
Parerea mea este ca v-au incadrat gresit fapta deoarece subiect activ al contraventiei pentru care v-au aplicat amenda nu poate fi decat o societate comerciala. Angajati un aparator care sa fie familiarizat cu cauzele contraventionale.
NU MAI SCRIETI CU MAJUSCULE! Arata ca si cand ati zbiera la noi. :surrender:
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Buna ziua,
Azi am mers si am depus contestatia la judecatorie si ne au stabilit data procesului 26.01.2012.De aseamenea am solicitat adeverinta de la grefa pe care o vom primi maine.As avea o rugaminte la dumneavoastra daca stiti cuma daca mai se poate face ca procesul sa fie mai devreme de data respectiva ,pe cine avantajeaza aceasta data pe mine sau p cei de la politia vamala si daca mi se poate confisca masina pe bza art.220alin.2 litera b din06.1992 modificata in 2003,desi cei doi au declarat la poilitie ca eu nu stiam continutul marfii pe care-l transportam.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
ovidiu29, utilizator

Alte discuții în legătură

Legalitate confiscare carne porc si documente necesare ?! BraveHeart BraveHeart In urma reportajelor TV recente ( 20 Dec. ) avand ca subiect controale rutiere, in piete si targuri ( semi autorizate ) soldate cu confiscari de produse ... (vezi toată discuția)
Masina retinuta ca proba onutza10v onutza10v Buna ziua, as dori o clarificare daca se poate in situatia aceasta: - au fost cumparate de la o piata niste tigari cu timbru de ucraina , in vederea ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru confiscare autoturism dandanaua dandanaua Imediat dupa ce s-a efectuat controlul vamal, la bariera de la iesirea din spatiul vamal, l-au controlat mascatii, i-au desfacut capitonajul masinii, i-au ... (vezi toată discuția)