avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... temei legal pentru confiscare autoturism
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

temei legal pentru confiscare autoturism

Imediat dupa ce s-a efectuat controlul vamal, la bariera de la iesirea din spatiul vamal, l-au controlat mascatii, i-au desfacut capitonajul masinii, i-au gasit cateva cartuse de tigari, i le-au confiscat, i-au confiscat si masina si i-au dat o amenda de 5000 lei.Care este temeiul legal pt.confiscarea masinii? Mascatii astia ai cui sunt? ai politiei judiciare, ai vamii sau ai cui?Cum se poate recupera autoturismul confiscat?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:27, 2 Decembrie 2010
Intreaga procedura mentionata nu s-a finalizat si materializat prin incheierea de PV?
Depinde ce intelegeti dvs. prin cateva cartuse.
Totodata se prevede faptul ca daca autoturismul era modificat in scopul de a face contrabanda cu tigari au dreptul sa-l confiste.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
ContSters158230, utilizator
orice bun care a fost folosit la savirsirea unei infractiuni poate fi confiscat, in principal pentru a fi utilizat ca proba in cadrul procesului penal. In cazul contraventiilor, exista in OG2 un articol care prevede acest lucru.

nu il vei putea recuperae, el va fi vindut de stat si banii intra la buget.
Mascatii pot fi de la Politie sau Jandarmerie, dar in cazul tau erau de la Politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate control vamal dandanaua dandanaua La trecerea frontierei in Romania, unei persoane i se face controlul vamal, i se spune ca exista suspiciuni ca ar avea pachete de tigari ascunse in rotile ... (vezi toată discuția)
Contrabanda tigari Brebenelm Brebenelm In data de 06.05.2018 am venit din Republica Moldova in Romania. La magazinul duty free din vama am cumparat impreuna cu sotia mea doua cartuse de tigari (cate ... (vezi toată discuția)
Abuz vamal okrda okrda am luat la ocazie pe o femeie sa treaca vama si la control vamal au gasit tigari in bagajul ei care era pe banca de verificare nu la mine in masina si atunci ... (vezi toată discuția)