avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sunt din Timisoara si va scriu in legatura cu dificulatile pe care le intampin in legatura cu calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului.
Va redau cazul meu si va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns.
In luna Septembrie 2010 am depus dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilul (incepand cu 1 septembrie 2010) la Primaria Timisoara. Pe langa veniturile din salariu, in perioada ianuarie – iunie 2010 am mai avut venituri incasate in baza unui contract de comision, astfel, pe langa documentele necesare calculului indemnizatiei am mai depus si o adeverinta de la firma cu care am avut contractul de comision, in care se specifica suma pe care am incasat-o in urma derularii contractului de comision.
De la AJPS Timis mi s-a spus ca acea adeverinta nu-mi este luata in calcul asa ca in luna Noiembrie 2010 in baza Hotararii Nr. 1682 din 10 decembrie 2008 art. 5, alin.b, am depus o declaratie notariala pe propria raspundere privind veniturile realizate in baza contractului de comision. De la AJPS Timis mi s-a spus ca nu se ia in calcul nici aceasta declaratie, desi legea spune clar ca este valabila. De asemenea mi s-a spus ca acele venituri mi se iau in calcul numai in baza declaratiei 250. Insa fiind vorba despre venituri cu retinerea la sursa, declaratia 250 nu este valabila, astfel, in aceasta luna (februarie) am depus declaratia 205, precum si declaratia 200 inregistrate la Administratia Financiara . Raspunsul AJPS a fost ca nici aceste declaratii nu sunt valabile.
Mentionez ca la dosar am mai anexat si declaratiile 100 in care s-au declarat si impozitele aferente acestor venituri.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cu stima,
Dana M

Alte discuții în legătură

Formula calcul indemnizatie crestere copil pfa Anamaria Catargiu Anamaria Catargiu Buna ziua. Multumesc mult pentru informatiile oferite. V-as ruga si eu sa ma ajutati. Mai concret. 1.Sunt PF(traducator autorizat) cu activitate din ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul indemnizatie ccc florinact florinact Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine sa rezolv urmatoarea problema: angajata cu salariu minim pe economie, am nascut pe 24 ianuarie 2007 si sunt in CIC ... (vezi toată discuția)
Probleme la recalcularea indemnizatiei pt cresterea copilului ContSters81838 ContSters81838 BUNA ZIUA: MA NUMESC IONEL SI SUNT DIN TIMISOARA AS DORI SA MA AJUTATI INTR-O PROBLEMA DESTUL DE DELICATA PE CARE CEI DE LA MMSSF ... (vezi toată discuția)