avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PROBLEME LA RECALCULAREA INDEMNIZATIEI PT CRESTEREA ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PROBLEME LA RECALCULAREA INDEMNIZATIEI PT CRESTEREA COPILULUI

BUNA ZIUA:
MA NUMESC IONEL SI SUNT DIN TIMISOARA
AS DORI SA MA AJUTATI INTR-O PROBLEMA DESTUL DE DELICATA PE CARE CEI DE LA MMSSF TIMIS(TIMISOARA) NU REUSESC SA MI-O SOLUTIONEZE.
PE SCURT EU AM FOST ASIGURAT LA CASA DE PENSII PANA IN MOMENTUL CAND AM INTRAT IN PATERNITATE(DECEMBRIE 2007) SI AM BENEFICIAT SI BENEFICIEZ INCA DE BANII ALOCATI LUNAR PENTRU INDEMNIZATIA DE CRESTERE A COPILULUI!
EU SUNT ACTIONAR LA O SOCIETATE (SRL) LA CARE DETIN 98%PARTI SOCIALE DAR LA CARE NU SUNT ANGAJAT DEOARECE MAI INTAI AM FOST ASIGURAT LA CASA DE PENSII IAR ACUM SUNT IN PATERNITATE;FIIND ACTIONAR LA ACEASTA SOCIETATE REALIZEZ VENITURI IMPOZABILE,SUNT PLATITOR DE TVA,PLATESC IMPOZIT PE PROFITUL REALIZAT CA SI "PERSOANA JURIDICA",DAR CA SI "PERSOANA FIZICA" EU NU REZULT LA ANAF CU VENITURI REALIZATE DEOARECE EU NU AM RETRAS DIVIDENDELE DE CAND AM DESCHIS SOCIETATEA.
SPUNETI-MI VA ROG DACA AS LEGALIZA LA UN NOTAR DECLARATIILE DE IMPOZIT,ORDINELE DE PLATA A IMPOZITULUI PE PROFIT, ACTUL ADITIONAL CONFORM CARUIA IMI REVINE 98%DIN PROFITUL REALIZAT,PRECUM SI O DECLARATIE CONFORM CAREIA NU AM RETRAS DIVIDENDELE,ETC AR FI SUFICIENT CA SA INLOCUIASCA ADEVERINTA DE VENIT ELIBERATA DE ANAF CARE MI SE CERE SI IN CARE REZULT CA SI "PERSOANA FIZICA" FARA VENITURI IMPOZABILE?

AS DORI SA MA AJUTATI,SA MA INDRUMATI SA REUSESC SA OBTIN RECALCULAREA INDEMNIZATIEI CONFORM: Normelor metodologice de aplicare a OUG 148/2005 pt. indemnizatia de crestere a copilului pana la 2/3 ani, conform HG 1682/2008.SI SA IMI SPUNETI EVENTUAL CE ACTE AR MAI TREBUI SA DEPUN LA DOSAR!

ASTEPT RASPUNSUL VOSTRU.!

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 22:51, 4 Martie 2009
Instrucţiuni din 04/02/2009 (Instrucţiuni din 2009)
de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.025/2006 Art. 2
(1) În sensul prevederilor art. 5 din Normele metodologice, veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
a) suma încasată din veniturile din salarii, care se stabileşte astfel:
-la locul unde se află funcţia de bază: suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului, determinată ca diferenţă între venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni şi a deducerii personale acordate pentru luna respectivă, şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative, precum şi cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă;
-pentru veniturile obţinute în celelalte cazuri: suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul, determinată ca diferenţă între venitul brut şi contribuţiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora;
b) suma încasată de persoana îndreptăţită, calculată potrivit legii de către plătitorul acesteia, pentru perioadele asimilate prevăzute la art. 4 alin. (7) din Normele metodologice;
c) suma încasată de persoana îndreptăţită care realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;
d) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi independente, determinat în condiţiile legii;
e) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi agricole, determinat în condiţiile legii.
(2) Pentru persoanele care realizează venituri profesionale din salarii, venitul brut reprezintă salariul de bază, indemnizaţii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.
(3) În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri profesionale din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta, stabilite potrivit alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil alina1979 alina1979 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil,85% din media veniturilor brute sau nete? (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ancutic ancutic vreau sa stiu daca pe langa contractul de munca mai am un contract de management incheiat cu o societate supus impozitului pe venit(16%), fara sa mai platesc ... (vezi toată discuția)
Completarea adeverintei pentru concediul de cerestere copil pana la 2 ani mararadu mararadu buna seara! va rog sa-mi spuneti , referitor la adeverinta mentionata, la paragraful I, al cincilea subpunct ce trebuie completat: ->a realizat venituri ... (vezi toată discuția)