avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Daca ies la pensie cu anticipatie de 10 luni inainte de limita de varsta, ma pot reangaja la aceiasi firma particulara, sau va trebui sa lucrez numaica PFA ? Unde pot fi gasite aceste reglementari?Va multumesc, C.Mihai
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:55, 17 Februarie 2011
Legea pensiilor nr. 263/2010, la art. 114 prevede ca in sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, realizeaza venituri din salarii sau din activitati independente (PFA/II/IF).
La art.118 se prevede:
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate gradul 3 ai2 ai2 Pensionarii invaliditate grad 3 pot realiza cumulativ venituri in baza unui contract de munca 4 ore/zi si venituri din activitati independente ( PFA, II)? (vezi toată discuția)
Daca ies la pensie anticipat mai pot presta servicii pfa? lopdog lopdog Sunt taximetrist, si as dori sa ies la pensie anticipat as dori daca imi puteti spune daca ies mai pot lucra ca pfa ? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)