avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transfer in interes de serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transfer in interes de serviciu

Se poate realiza transfer in interes de serviciu din secretar comuna in consilier juridic la ajofm, care sant pasi care trebuie urmati?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: laluca , utilizator 07:09, 17 Februarie 2011

-din cate stiu functia de consilier juridic se ocupa prin examen. Transferul este posibil in cadrul aceleiasi institutii pe aceeasi functie, sau o functie de nivel inferior . In situatia dvs. este cu totul altceva.
Gresiti domnule consilier juridic. Cititi din Legea nr.188/1999 republicata art.90 alin 3 si 4. Se poate face transferul functionarului public de la institutie la alta, dar trebuie sa fie o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad prefesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior.
fira a scris:

Se poate realiza transfer in interes de serviciu din secretar comuna in consilier juridic la ajofm, care sant pasi care trebuie urmati?
multumesc anticipat!

si eu nu am dat acelasi raspuns ? functia de secretar la Primarie e de aceeasi categorie , clasa , grad profesional cu cea de consilier juridic la AJOFM ? ( sau inferioara ? ) eu nu cred ... raman la parerea ca se va ocupa prin concurs.
Dvs, ati spus ca transferul se poate face in cadrul aceleiasi institutii.Consider ca domnul secretar ar trebui sa se adreseze direct ANFP pentru clarificarea dilemei.
De cand se ocupa AJOFM cu transferul functionarilor publici??? Stiam ca asta o face ANFP-ul...
AJOFM nici nu poate repartiza pe cineva pe functii publice, iar examenul il organizeaza ANFP-ul...

Alte discuții în legătură

Pierdere grad profesional consilier superior Costi2015 Costi2015 Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie: Am detinut gradul profesional de consilier superior pana in anul 2013, an in care in institutie ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere angel 21 angel 21 Buna ziua! Sunt functionar public de executie clasa I la o primarie si as dori sa ma transfer la o alta primarie la funtia de secretar comuna, care a devenit ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela La primaria de comuna unde lucrez postul de secretar este vacant.Care sunt ultimele prevederi legale privind ocuparea postului vacant de secretar comuna? ... (vezi toată discuția)